Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αλλαγές στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη

Την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Vivartia από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007 αποφάσισε το ΧΑ. Στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών μαζί με τις Εθνική Ασφαλιστική, Εκδόσεις Λυμπέρη και Unisystems λόγω χαμηλής διασποράς. Παντεχνική και Axon στη θέση Vivartia και Εθνικής Ασφαλιστικής στο Γενικό Δείκτη.

ΧΑ: Αλλαγές στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη
Την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας Vivartia από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007 αποφάσισε το ΧΑ, μετά την ενημέρωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι που είχαν επιβάλλει την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της εταιρείας.

Από την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της συγκεκριμένης εταιρίας μεταφέρονται από την κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών, λόγω χαμηλής διασποράς, με βάση σχετική απόφαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, που ελήφθη στις 26 Οκτωβρίου 2007.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε επίσης τη μεταφορά στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών των μετοχών των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική, Εκδόσεις Λυμπέρη και Unisystems από τη Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2007, αφού έλαβε υπόψη το χαμηλό ποσοστό διασποράς τους.

Συνέπεια της μεταφοράς στην κατηγορία Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών των μετοχών των εταιριών Vivartia, Εθνική Ασφαλιστική, Εκδόσεις Λυμπέρη και Unisystems προβλέπονται οι ακόλουθες αλλαγές στην σύνθεση των Δεικτών της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α. & Δείκτης Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη

Οι μετοχές Vivartia και Εθνική Ασφαλιστική αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθιστούνται από τις μετοχές Παντεχνική και Axon Συμμετοχών με στάθμιση 100%.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v