Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Top picks ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Jumbo

Το «γύρισμα σελίδας» και πώς μπορεί να επηρεάσει τις αποτιμήσεις στο ταμπλό. Πού τοποθετεί τις τιμές-στόχους για τις μετοχές που παρακολουθεί. Πώς εξηγεί τη διαφοροποίηση των τραπεζικών μετοχών και σε ποιο επίπεδο βάζει τώρα τον πήχη.

Alpha Finance: Top picks ΟΤΕ, Μυτιληναίος και Jumbo

Την εκτίμηση ότι η περίοδος της υποαπόδοσης της εγχώριας αγοράς δεν θα διαρκέσει για πάντα, διατυπώνει η Alpha Finance, με αφορμή το 13ο ετήσιο Roadshow που διοργανώνει ο Όμιλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο και συμμετέχουν 33 εταιρείες.

Συνολικά, η Ελλάδα φαίνεται να έχει «γυρίσει σελίδα», εκτιμάει η Alpha Finance. Η ανάπτυξη έχει αποκατασταθεί, οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι ενθαρρυντικές, ο πολιτικός κίνδυνος είναι χαμηλός και το μεσοπρόθεσμο δημόσιο χρέος έχει καταστεί περισσότερο διαχειρίσιμο. H Alpha Finance αναμένει ότι καθώς η οικονομία διευρύνεται, η ανάπτυξη υποστηρίζει την κερδοφορία και η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στο ότι «η χώρα επιστρέφει», σταδιακά να μετατραπεί σε υψηλότερους πολλαπλασιαστές αποτίμησης για την ελληνική αγορά μετοχών.

Ως top picks η χρηματιστηριακή προτιμάει τη Μυτιληναίος, τον ΟΤΕ και την Jumbo, με την πρώτη να έχει μάλιστα την υψηλότερη στάθμιση στο model portfolio της Alpha Finance με ποσοστό 20%, έναντι 15% του ΟΤΕ και 10% της Jumbo. Με 10% συμμετέχουν επίσης ΕΛ.ΠΕ., Motor Oil, Εθνική Τράπεζα, ΟΛΠ και Τιτάν και 5% μετρητά.

Οι τιμές-στόχοι για τα top picks της Alpha Finance είναι: Μυτιληναίος 14,1 ευρώ ή 69% περιθώριο ανόδου, ΟΤΕ 14,35 ευρώ και 40% περιθώριο ανόδου και Jumbo 21 ευρώ και 63% περιθώριο ανόδου.

Παράλληλα η χρηματιστηριακή εκτιμά πως:

• Η ανάπτυξη επιταχύνει, με το α’ εξάμηνο φέτος να επιδεικνύει ρυθμό 2,2% έναντι 1,3% πέρυσι,

• Η Ελλάδα έχει υπεραποδώσει σε σχέση με τους δημοσιονομικούς της στόχους την περίοδο 2015-2018,

• Η ελάφρυνση του χρέους (OSI) που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους μέχρι το 2022 και αυξάνει την ορατότητα έως το 2032,

• Οι προοπτικές κερδοφορίας των εταιρειών που παρακολουθεί (Alpha Finance Universe) παραμένουν αισιόδοξες.

Οι μη τραπεζικές μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες με δείκτη τιμής προς κέρδη (P/E 2018) στις 14 φορές, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης στα κέρδη για την περίοδο 2018-2019 (CAGR) υπολογίζεται σε 10%, μετά την αύξηση κατά 55% κατά μέσο όρο την περίοδο 2013-2017. Η Alpha Finance εκτιμά ότι οι μη-τράπεζες αξίζουν να διαπραγματεύονται κατά 20% υψηλότερα, ενώ το περιθώριο θα μπορούσε να είναι υψηλότερο, αν οι πιέσεις στις αναδυόμενες αγορές ηρεμούσαν και το ρίσκο χώρας μειωνόταν.

Αναφορικά με τις τράπεζες, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα ωφελημένες από την ουσιαστική οικονομική ανάκαμψη. Επισημαίνει ότι οι μετοχές των τραπεζών είναι διαπραγματεύσιμες μόλις 0,31 φορές την ενσώματη λογιστική αξία του 2018 (TBV18e) έναντι 0,81 φορές για τις τράπεζες της Ε.Ε.

Πιστεύουν ωστόσο ότι αντιμετωπίζουν πρόσθετους κινδύνους σε σύγκριση με την υπόλοιπη αγορά (κυρίως λόγω των επιθετικών στόχων μείωσης των NPEs), ενώ η πορεία της ανάκτησης των κερδών θα είναι λιγότερο απότομη από ό,τι αρχικά αναμενόταν, οπότε επαναλαμβάνουν την «ουδέτερη» στάση τους προς το παρόν.

Για τις μετοχές των τραπεζών προτείνει τιμές-στόχους: ΕΤΕ 3,40 ευρώ και σύσταση ουδέτερη, Eurobank 1,05 ευρώ και σύσταση ουδέτερη και, τέλος, Τράπεζα Πειραιώς 3,50 ευρώ και σύσταση ουδέτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v