Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προτάσεις της Citigroup για τις παγκόσμιες αγορές

Στις 2.850 μονάδες η τιμή-στόχος για τον δείκτη S&P από τον αμερικανικό οίκο. Γιατί μειώνει τη θέση στις μετοχές των ΗΠΑ. Οι προβλέψεις για τα κρατικά ομόλογα και το πετρέλαιο. Εκτιμά άνοδο για τον χρυσό στα 1.358 δολάρια.

Οι προτάσεις της Citigroup για τις παγκόσμιες αγορές

Το ράλι στις τιμές των μετοχών από τα Χριστούγεννα είναι ενθαρρυντικό και χωρίς αμφιβολία η Fed βοήθησε σημαντικά με την πιο ήπια ρητορική της, αφού είναι επιτακτική ανάγκη η αμερικανική κεντρική τράπεζα να συνεχίσει να υιοθετεί επιφυλακτική προσέγγιση από εδώ και στο εξής, για να υποστηρίξει τις μετοχές στο πρώτο εξάμηνο του 2019, εξηγεί η Citigroup στη μηνιαία της ανάλυση για το asset allocation.

Τούτου λεχθέντος, το επενδυτικό πλαίσιο που υφίσταται, υποδηλώνει ότι ένα νέο υψηλό για τις μετοχές των ΗΠΑ είναι απίθανο, αν η ανάπτυξη εξομαλυνθεί.

Ως εκ τούτου, η Citigroup μειώνει τη θέση στις μετοχές των ΗΠΑ από overweight σε «neutral» και αυτό αφήνει τις αναπτυγμένες αγορές (DM - developed markets) με επίσης ουδέτερη σύσταση και τις αναδυόμενες με σύσταση υπεραπόδοσης (EM - emerging markets). Η Citigroup πιστεύει ότι αυτό το trade έχει νόημα, συμπεριλαμβανομένων και των ολοένα και αυξανόμενων εκτιμήσεων για πιθανή εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Η μείωση της σύστασης για τις αμερικανικές μετοχές τοποθετεί τα αμερικανικά ομόλογα υψηλής διαβάθμισης (IG - investment grade) σε θέση υπεραπόδοσης έναντι του S&P 500. Επιπλέον, ο οίκος συνεχίζει να προτιμά τις αγορές σταθερού εισοδήματος των ΗΠΑ έναντι των μετοχών. Ταυτόχρονα αναβαθμίζει τα αμερικανικά ομόλογα υψηλής απόδοσης (HY - high yield).

H θετική σύσταση στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών παραμένει ένα από τα top trades που σχετίζεται με τις εμπορικές σχέσεις και την Κίνα.

Παγκόσμια κατανομή περιουσιακών στοιχείων

Για τη Citigroup, η μεσοπρόθεσμη κατανομή ενεργητικού είναι: στις μετοχές, το συνολικό βάρος παραμένει υψηλό, αλλά τώρα είναι υπέρ των EM έναντι των DM. Ταυτόχρονα, παραμένει ουδέτερη τόσο για την Ευρώπη όσο και την Ιαπωνία και bullish για τις αναδυόμενες περιοχές.

Στο πεδίο των κρατικών ομολόγων, συνεχίζει να διατηρεί μικρή προτίμηση στα ομόλογα των ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας ότι στην επόμενη φάση του κύκλου ευνοείται η επιστροφή των επενδυτών στα ομόλογα. Επίσης υποβαθμίζουμε τα γερμανικά bunds, αφήνοντας τις άλλες κρατικές ομολογίες αμετάβλητες.

Σε ό,τι αφορά την πίστωση, η Citigroup είναι πλέον ουδέτερη, έχοντας αυξήσει τη σύσταση για τα αμερικανικά ομόλογα υψηλής απόδοσης. Τα αμερικανικά ομόλογα της επενδυτικής βαθμίδας παραμένουν προτιμώμενα έναντι των μετοχών των ΗΠΑ. Επίσης, αναβαθμίζει τα ευρωπαϊκά ομόλογα, τόσο αυτά που βρίσκονται σε επενδυτική βαθμίδα όσο και αυτά της υψηλής απόδοσης κατά μία θέση.

Τέλος, στα εμπορεύματα παραμένει η θέση της αμετάβλητη και στα μετρητά η σύσταση είναι ουδέτερη.

Οι τιμές-στόχοι για δείκτες μετοχών, ομόλογα και εμπορεύματα

Η Citigroup, παρότι μειώνει τη σύστασή της για τις αμερικανικές μετοχές, εξακολουθεί να βλέπει τον δείκτη S&P 500 πάνω από τα τρέχοντά του επίπεδα στο τέλος του 2019. Η τιμή-στόχος του δείκτη είναι 2.850 μονάδες έναντι 2.645 μονάδες που διαμορφώνεται τώρα, με το περιθώριο ανόδου να είναι 9,8%.

Για τις ευρωπαϊκές μετοχές και τον δείκτη Stoxx 600, ο στόχος τοποθετείται 16,5% υψηλότερα στις 400 μονάδες, το υψηλότερο μεταξύ των μετοχικών δεικτών.

Για την Ιαπωνία, το περιθώριο ανόδου είναι 8,6%, για τις αναδυόμενες αγορές 11,4% και τις παγκόσμιες αγορές 11%.

Αναφορικά με τα κρατικά ομόλογα, «βλέπει» στο τέλος του 2019 την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς στο 2,85% από 2,72% τώρα και τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών στο 1,72% από 1,08% τώρα. Ειδικά για το γερμανικό bund εκτιμά ότι η απόδοσή του θα ανεβεί στο 0,63% από 0,18% που βρίσκεται τώρα.

Για τα εμπορεύματα, εκτιμά ότι το πετρέλαιο brent θα διαμορφωθεί στο τέλος έτους στα 64 δολάρια από 61 δολάρια, ο χαλκός στις 6.900 δολάρια από 5.919 δολάρια και άνοδο 15,2% και τέλος, ο χρυσός στα 1.358 δολάρια από 1.282 δολάρια και άνοδο 3,7% στο τέλος του 2019.

Τέλος, σημαντική άνοδο προβλέπει στην απόδοση των μετρητών σε δολάρια αφού εκτιμάει ότι το 3m USD Libor από το 2,78% θα κινηθεί ανοδικά στο 3,20% στο τέλος του 2019. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v