Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Καθαρές εισροές $164 εκατ. αναμένει η JP Morgan λόγω MSCI

Ο MSCI αναμένεται να αναβαθμίσει τη Eurobank, τοποθετώντας τη μετοχή στον δείκτη MSCI Emerging Markets, διαγράφοντάς την από τον MSCI EM Small Cap. Τι θα κάνει ο FTSE. Εκροές στην Grivalia.

Eurobank: Καθαρές εισροές $164 εκατ. αναμένει η JP Morgan λόγω MSCI

Τις αναμενόμενες εισροές κεφαλαίων στη μετοχή της Eurobank μετά την αντικατάσταση της Grivalia στους δείκτες του MSCI υπολογίζει σε έκθεσή της η JP Morgan.

Ο MSCI αναμένεται να αναβαθμίσει τη Eurobank, τοποθετώντας τη μετοχή στον δείκτη MSCI Emerging Markets, διαγράφοντάς την από τον MSCI EM Small Cap.

Όπως αναφέρει ο οίκος, και ο FTSE αναμένεται να διαγράψει την Grivalia από τον δείκτη EM Small Index, αυξάνοντας τη στάθμιση της Eurobank στον δείκτη EM Standard, με την καθαρή επίπτωση ωστόσο να είναι οριακή.

Σε σχέση με τις εισροές από τα funds παθητικής διαχείρισης, ο οίκος εκτιμά για τη Eurobank καθαρές εισροές ύψους 164 εκατ. δολαρίων, με εισροές 184 εκατ. δολ. από την προσθήκη στον MSCI Emerging Markets, 22 εκατ. δολ. από την αύξηση της στάθμισης στον FTSE EM και εκροές 43 εκατ. δολ. από τη διαγραφή της από τον MSCI EM Small Cap.

Οσον αφορά στην Grivalia, ο οίκος αναμένει συνολικές εκροές 28 εκατ. ευρώ, 21 εκατ. από τη διαγραφή της μετοχής από τον FTSE EM Small Cap και 7 εκατ. από τη διαγραφή από τον MSCI EM Small Cap.

Σε χθεσινή έκθεσή της η Wood σημείωνε ότι όταν η μετοχή της Eurobank προστεθεί στον δείκτη, αναμένονται εισροές ύψους 128 εκατ. δολαρίων από παθητικά χαρτοφυλάκια (εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν σε επίπεδα 20 φορές τη μέση συναλλακτική δραστηριότητα) με τη στάθμιση της μετοχής στον δείκτη MSCI EM να διαμορφώνεται στο 0,04% και στον δείκτη MSCI Greece στο 14% περίπου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v