Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mandate για 7ετές ομόλογο έδωσε η Ελλάδα

Στην τρίτη κατά σειρά φέτος έκδοση ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ. Ποιοι διεθνείς οίκοι θα τρέξουν τη διαδικασία. Η προσπάθεια να αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα στις αγορές.

Mandate για 7ετές ομόλογο έδωσε η Ελλάδα

Στην έκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά ο ΟΔΔΗΧ και για τον σκοπό αυτό έδωσε ήδη εντολή σε BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να προχωρήσουν στις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η διαδικασία θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον» και εξαρτάται από τις συνθήκες στις αγορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το βιβλίο θα ανοίξει αύριο Τρίτη και στόχος είναι ένα επιτόκιο στη ζώνη του 1,8% (σ.σ. στη δευτερογενή αγορά το 7ετες τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,55%).

Ο ΟΔΔΗΧ θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και να πιάσει πριν το καλοκαίρι τον στόχο για την άντληση 7 δισ. ευρώ. Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι στόχος είναι πρωτίστως η προσέλκυση «ποιοτικών» επενδυτών και δευτερευόντως η τιμολόγηση που δεν αποτελεί πρόβλημα αν υπερβεί το 2%

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι ελληνικές αποδόσεις έχουν καθοδική τάση. Του 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,34%, ενώ του 5ετούς στο 1,32%.

Οπως είχε γράψει το Euro2day.gr, η ραγδαία αποκλιμάκωση των αποδόσεων έχει τροφοδοτήσει σενάρια για νέα έξοδο στις αγορές το προσεχές διάστημα. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμος να πατήσει το κουμπί της έκδοσης ανά πάσα χρονική στιγμή.

Η προεργασία είχε γίνει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, όταν τα σενάρια μπήκαν στο συρτάρι μετά την ανοδική κίνηση των αποδόσεων, ως αποτέλεσμα μιας σειράς μονομερών ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης, με φόντο παροχές και υπαναχωρήσεις στις μεταρρυθμίσεις. Έκτοτε και ιδίως μετά τις ευρωεκλογές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων καταγράφουν το ένα ιστορικό χαμηλό μετά το άλλο και στην αγορά έχουν καλλιεργηθεί προσδοκίες για άμεση έκδοση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v