Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το πρώτο Research Award απένειμε η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA

Το Research Award αποσκοπεί στην αναγνώριση και διάκριση της εξαιρετικής επιστημονικής και εμπειρικής έρευνας στους τομείς των επενδύσεων, των χρηματοοικονομικών, των οικονομικών, της διαχείρισης επιχειρήσεων και της λογιστικής.

Το πρώτο Research Award απένειμε η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA

Η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά τα αποτελέσματα του πρώτου CFA Society Greece Annual Research Award της.

Το Research Award αποσκοπεί στην αναγνώριση και διάκριση της εξαιρετικής επιστημονικής και εμπειρικής έρευνας στους τομείς των επενδύσεων, των χρηματοοικονομικών, των οικονομικών, της διαχείρισης επιχειρήσεων και της λογιστικής. 

Υποβλήθηκαν προς αξιολόγηση εννέα (9) επιστημονικά και εμπειρικά ερευνητικά άρθρα, δημοσιευμένα ή προς δημοσίευση σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η αξιολόγηση έγινε από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης, η οποία απαρτιζόταν από κατόχους  του επαγγελματικού τίτλου CFA και άτομα με αποδεδειγμένη και μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα της επιστημονικής έρευνας. 

Μεταξύ των κριτηρίων αξιολόγησης ήταν η προσβασιμότητα του ερευνητικού άρθρου σε μη εξειδικευμένους αναγνώστες, η επιστημονική εγκυρότητά του, η επάρκεια της επιχειρηματολογίας και των αποδεικτικών στοιχείων, καθώς και το συμπέρασμα της έρευνας. Βραβεύτηκε με το πρώτο Research Award το άρθρο «Positive stock information in out-of-the-money option prices» των κκ Κ. ΓκιώνηΑ. Κωστάκη, Γ. Σκιαδόπουλο και P.S. Stilger. Οι ερευνητές-συγγραφείς του άρθρου τεκμηριώνουν ότι οι μετοχές με υψηλό risk-neutral skewness έχουν υψηλότερη υπερ-απόδοση (outperformance) μετρούμενη με το συντελεστή alpha. Προτείνουν και επικυρώνουν εμπειρικά έναν νέο μηχανισμό συναλλαγών (trading mechanism) ο οποίος εξηγεί τα αποτελέσματα τους . Πέρα από τον ακαδημαϊκό κύκλο, αυτή η έρευνα ενδιαφέρει και είναι χρήσιμη για τους επενδυτές καθώς και τους διαχειριστές χαρτοφυλακίου. 

Σχετικά με τη νίκη του άρθρου του, ο κ Γ. Σκιαδόπουλος δήλωσε «Είναι μεγάλη τιμή για τους συνεργάτες μου και εμένα που η ερευνητική μας εργασία βραβεύτηκε με το πρώτο CFA Society Greece Annual Research Award. Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει ότι η εργασία μας αποτελεί ένα χρήσιμο βοήθημα τόσο για τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και για τις κεφαλαιαγορές. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το CFA Society Greece  για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία η οποία συνδέει την επιστήμη με τις ανάγκες των επαγγελματιών.» 

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA κα. Βιολέτα Σπυροπούλου, CFA. δήλωσε «Καλωσορίζουμε τη διοργάνωση του πρώτου CFA Society Greece Annual Research Award και ευχαριστούμε θερμά όλες τις ερευνητικές ομάδες που συμμετείχαν υποβάλλοντες τις μελέτες τους. Θα ήθελα, εκ μέρους όλου του ΔΣ, να διαβιβάσω τα θερμά συγχαρητήρια στην νικήτρια ομάδα των ερευνητών κκ Κ. . Γκιώνη,  Α. Κωστάκη, Γ. Σκιαδόπουλο και P.S. Stilger για την εργασία τους που ξεχώρισε και βραβεύτηκε στον πρώτο μας διαγωνισμό. Είναι μεγάλη μας τιμή να επιβραβεύουμε τέτοιες προσπάθειες που συμβάλουν στην προώθηση των γνώσεων στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών». 

Το άρθρο είναι δημοσιευμένο στο Journal of Banking and Finance . Οι ενδιαφερόμενοι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν το άρθρο και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v