Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Τιμή-στόχος τα €46 για Mytilineos μετά το ντιλ με ΔΕΗ

Ποια είναι τα οφέλη για την εισηγμένη από τη συμφωνία με τη ΔΕΗ. Το κλείδωμα τιμής πώλησης προ της ανάπτυξης και η ορατότητα για τα επόμενα χρόνια στο σκέλος της M Renewables.

Morgan Stanley: Τιμή-στόχος τα €46 για Mytilineos μετά το ντιλ με ΔΕΗ

Στα 46 ευρώ, από 43 ευρώ προηγουμένως, δίνοντας σύσταση overweight, θέτει την τιμή-στόχο για τη Mytilineos η Morgan Stanley, μετά την ανακοίνωση του ντιλ της εισηγμένης με τη ΔΕΗ (σ.σ. ο οίκος δεν καλύπτει την τελευταία). 

Οπως σημειώνει, η αξία της συμφωνίας εκτιμάται σε έως και 2 δισ. ευρώ (δηλαδή 1 εκατ. ευρώ/MW) και αναμένεται να εφαρμοστεί τα επόμενα τρία χρόνια.

Η συναλλαγή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για την M Renewables της Mytilineos και επιτρέπει στην εταιρεία να κλειδώσει τιμή πώλησης πριν από την έναρξη της ανάπτυξης. Αυτό μειώνει το ρίσκο από την επένδυση σε μεγάλο βαθμό και αφήνει τη Mytilineos με διαχειρίσιμο κίνδυνο εκτέλεσης/κεφαλαίου, δεδομένου του ισχυρού ιστορικού της.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Morgan Stanley, από τη συμφωνία προκύπτει σημαντικό premium έναντι του επενδυμένου κεφαλαίου 33% (NPV/Capex). Με άλλα λόγια, υπολογίζει ένα σημαντικό δυνητικό κεφαλαιακό κέρδος για τη MYTIL, αποκρυσταλλωμένο σε 3-4 χρόνια.

Η συμφωνία με τη ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα ~0,9 GW ΑΠΕ σε λειτουργία, 1,4 GW υπό κατασκευή και 1,4 GW στον Καναδά, προσφέρει βελτιωμένη εικόνα για σχεδόν 6 GW δυνητικού ή συμφωνημένου asset rotation για το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας.

Επιπλέον, υποθέτει ότι η υπολειπόμενη ροή έργων της Mytilineos των 10,5 GW επιτρέπει στην εταιρεία να διατηρήσει ρυθμό ανάπτυξης 1,4-1,5 GW ετησίως τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, o οίκος ενσωματώνει συμφωνίες εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων περίπου 1 GW ετησίως και αυξάνει τις 5ετείς προβλέψεις για τα EBITDA 10% κατά μέσο όρο, με τη μεγαλύτερη αύξηση το 2025-2026.

Οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις είναι 1%/4% πάνω από τη μέση εκτίμηση για το 2024/2025 και με δυνατότητα περαιτέρω ανόδου τα επόμενα χρόνια, ανάλογα με τον ρυθμό των συμφωνιών εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων. Ο τομέας M Renewables θα συνεισφέρει πλέον 31%/38% στο EBITDA του ομίλου το 2024/2025, αποτελώντας μακράν το μεγαλύτερο τμήμα του ομίλου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v