Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Η ΕTE στη λίστα "top 40" από όλο τον κόσμo

Στη λίστα της UBS με τις κορυφαίες 40 μετοχικές επιλογές της από όλο τον κόσμο περιλαμβάνεται η Εθνική Τράπεζα.

UBS: Η ΕTE στη λίστα top 40 από όλο τον κόσμo
Στη λίστα της UBS με τις κορυφαίες 40 μετοχικές επιλογές της από όλο τον κόσμο περιλαμβάνεται η Εθνική Τράπεζα. Ο οίκος στην έκθεσή του Global Equity Strategy, με ημερομηνία 9 Ιουλίου, περιλαμβάνει τη μετοχή του ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος στη λίστα του, η οποία απαρτίζεται από ιδρύματα από ολόκληρο τον κόσμο και όλων των κλάδων.

Σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις, η UBS επαναλαμβάνει για την Εθνική την εκτίμησή της για P/E 2008 στο 8,4, για P/Book Value του ίδιου έτους στο 1,8 και για απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 21%. Όσον αφορά στο 2009, το P/E εκτιμάται στο 6,9, ο λόγος P/ Book Value στο 1,6 και η απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 23%. Η μερισματική απόδοση για το τρέχον έτος υπολογίζεται στο 4,8 και για το επόμενο έτος στο 5,8.

Σε κλαδικό επίπεδο από όλο τον κόσμο, η UBS προτιμά την τεχνολογία, τις τηλεπικοινωνίες, την ενέργεια και τις βιομηχανικές μετοχές που σχετίζονται με τους επιμέρους κλάδους κοινής ωφελείας και υλικών. Επίσης, διατηρεί "ουδέτερη θέση" για τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Συνολικά, προτιμά τις ΗΠΑ από την Ευρώπη , τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν περισσότερα εμπόδια να αντιμετωπίσουν, όπως το ισχυρότερο ευρώ, την επιβράδυνση του ΑΕΠ, τις μεγαλύτερες υποβαθμίσεις κερδοφορίας και τη σφιχτότερη νομισματική πολιτική από την ΕΚΤ.

Ο οίκος θέτει "ουδέτερη" σύσταση για την Ιαπωνία, ενώ θεωρεί λιγότερο πιθανή την υπεραπόδοση των αναδυόμενων αγορών.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v