Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Κάμψη κερδών βλέπει για το 6μηνο η Marfin

Μειωμένα κατά 9,9% εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα είναι τα καθαρά κέρδη του Τιτάνα στο εξάμηνο, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, και θα διαμορφωθούν στα 112,2 εκατ. ευρώ.

Τιτάν: Κάμψη κερδών βλέπει για το 6μηνο η Marfin
Μειωμένα κατά 9,9% εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα είναι τα καθαρά κέρδη του Τιτάνα στο εξάμηνο, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, και θα διαμορφωθούν στα 112,2 εκατ. ευρώ. Εκτίμηση της χρηματιστηριακής είναι ότι το β΄ τρίμηνο αναμένεται να είναι "αδύναμο", λόγω της χαμηλότερης ζήτησης για τσιμέντο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τον τζίρο, ο οποίος αναμένεται αυξημένος κατά μόλις 0,5% στα 761 εκατ. ευρώ, η Marfin εκτιμά ότι παρά τις αυξήσεις τιμών σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρία, θα πληγεί από την επιβράδυνση της ζήτησης στην Ελλάδα, τους αδύναμους όγκους στις ΗΠΑ και την αρνητική επίδραση της ισοτιμίας του ευρώ με το δολάριο.

Ωστόσο, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, οι εξαγορές στην Τουρκία και στην Αίγυπτο καθώς και η καλή επίδοση της βουλγαρικής αγοράς θα τονώσουν τα έσοδα. Τα EBITDA του εξαμήνου αναμένονται 11,5% χαμηλότερα στα 196,3 εκατ .ευρώ.

Η τιμή-στόχος παραμένει αμετάβλητη στα 33 ευρώ και η σύσταση "hold".

Ο Τιτάνας είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει αποτελέσματα εξαμήνου στις 31 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v