Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Πώς είδαν οι αναλυτές το deal με CNP

Θετικά αντέδρασαν οι αναλυτές στην είδηση της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της CNP Assurances και της Marfin Popular Bank, σημειώνοντας πως το deal θα βοηθήσει την ΜΡΒ να ενισχύσει την παρουσία της στον ασφαλιστικό κλάδο.

ΜΡΒ: Πώς είδαν οι αναλυτές το deal με CNP
Θετικά αντέδρασαν οι αναλυτές στην είδηση της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ της CNP Assurances και της Marfin Popular Bank, στο πλαίσιο της οποίας η CNP θα αποκτήσει συμμετοχή 50,1% στον ασφαλιστικό βραχίονα της MPB.

Πιο αναλυτικά, η Keefe, Bruyette & Woods (22/7) αναφέρει ότι ανέμενε πώληση του κλάδου των ασφαλειών της ΜΡΒ και πως τα καθαρά κεφαλαιακά κέρδη ύψους 59 εκατ. ευρώ ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις προσδοκίες της.

Ο διεθνής οίκος κρίνει θετικά το deal, ενώ διατηρεί τη σύσταση "outperform" και την τιμή-στόχο των 6,8 ευρώ για τη μετοχή της Marfin Popular Bank.

Χαρακτηρίζει το deal "ουδέτερο" όσον αφορά στις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή, ενώ τονίζει ότι η βελτίωση του βασικού κεφαλαίου κατά 165 εκατ. ευρώ, ή 75 μονάδες βάσης, είναι καλύτερη του αναμενομένου.

Σύμφωνα με την KBW, η μετοχή της ΜΡΒ είναι διαπραγματεύσιμη με Ρ/Ε 5,9 για το 2009, το φθηνότερο στην Ελλάδα, με discount 20% έναντι των εταιριών του κλάδου.

Η Εθνική - Π&Κ εκτιμά πως το deal είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την ΜΡΒ, καθώς αναμένεται να εγγράψει προ φόρων κεφαλαιακό κέρδος περίπου 60 εκατ. ευρώ από την ολοκλήρωση της συναλλαγής (μέχρι τα τέλη του έτους), ενώ αναφέρει ότι είναι πιθανό μέσω αυτής της συνεργασίας να ενισχύσει τα έσοδά της από τον κλάδο των ασφαλειών.

Η Eurobank Sec. από την πλευρά της χαρακτηρίζει τη συμφωνία αυτή "θετική εξέλιξη η οποία δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για cross-selling", ενώ θετική στάση τηρεί και η Alpha Finance, η οποία σημειώνει ότι το deal με τη CNP θα ενισχύσει την παρουσία της στον ασφαλιστικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v