Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Proton: Χαμηλότερες αποτιμήσεις για 4+1 τράπεζες

Nέες χαμηλότερες τιμές-στόχους για 5 ελληνικές τράπεζες θέτει η Proton διατηρώντας παράλληλα τις συστάσεις, σε έκθεση (28/7) με τίτλο "Remaining healthy in an adverse environment".

Proton: Χαμηλότερες αποτιμήσεις για 4+1 τράπεζες
Nέες χαμηλότερες τιμές-στόχους για 5 ελληνικές τράπεζες θέτει η Proton, διατηρώντας παράλληλα τις συστάσεις σε έκθεση (28/7) με τίτλο"Remaining healthy in an adverse environment".

Eιδικότερα, η χρηματιστηριακή περικόπτει την τιμή-στόχο στα 24 ευρώ, από 27 ευρώ πριν, για την Alpha, με τη σύσταση να παραμένει "neutral". Όσον αφορά στα καθαρά κέρδη της τράπεζας στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 206,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Για τη Εurobank μειώνει την αποτίμηση στα 25,6, από 29 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση "outperform". Η χρηματιστηριακή "βλέπει" τα καθαρά κέρδη της τράπεζας στο β' τρίμηνο στα 221,5 εκατ. ευρώ, ήτοι βελτιωμένα κατά 4% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική, η χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο στα 42,5 ευρώ, από 47 πριν, επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση "outperform". Όσον αφορά στα καθαρά κέρδη της Εθνικής στο τρίμηνο, εκτιμά ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 405,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υποχώρηση της τάξης του 18,5% σε σχέση με τα κέρδη του β' τριμήνου 2007.

Ακόμα, η Proton μειώνει την τιμή-στόχο και για την Πειραιώς στα 28,2 ευρώ, από 32 ευρώ, με τη σύσταση να παραμένει "outperform". Η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η τράπεζα θα εμφανίσει βελτίωση καθαρών κερδών στο β' τρίμηνο κατά 14,2%, στα 141,7 εκατ. ευρώ.

Για το Τ.Τ. η χρηματιστηριακή μειώνει την αποτίμηση στα 12,1 ευρώ, από 13,5, με σύσταση "neutral". Αναφορικά με τα καθαρά κέρδη της τράπεζας στο δεύτερο τρίμηνο, η Proton εκτιμά ότι θα σημειώσουν πτώση κατά 57,7% και θα διαμορφωθούν στα 25,7 εκατ. ευρώ.

Η μείωση στις αποτιμήσεις αποδίδεται στις εκτιμήσεις για αυξημένο κόστος κεφαλαίου από τις τράπεζες.

Ωστόσο, αναφέρει ότι παραμένει θετική για τις τράπεζες, τονίζοντας ότι σε όρους πολλαπλασιαστή διαπραγματεύονται με discount 30% - 40% έναντι του μακροχρόνιου μέσου όρου.

Τονίζει επιπλέον ότι ακόμη και με βάση τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, τα P/E των τραπεζών θα παραμείνουν κοντά στα επίπεδα των ιστορικών μέσων όρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v