Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Πτώση κερδών 10% βλέπουν οι αναλυτές

Πτώση 10% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Τιτάν στα 174,2 εκατ. ευρώ αναμένουν οι έξι αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα που πραγματοποίησε το Thomson Financial News. Στις 23/10 η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τιτάν: Πτώση κερδών 10% βλέπουν οι αναλυτές
Πτώση 10% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου της Τιτάν έως τα 174,2 εκατ. ευρώ αναμένουν οι έξι αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε έρευνα που πραγματοποίησε το Thomson Financial News. Ο όμιλος ανακοινώνει τα οικονομικά μεγέθη εννεαμήνου στις 23/10.

Η υποχώρηση αποδίδεται στην «αδύναμη» δραστηριότητα στην ελληνική και στην αμερικανική αγορά, στην υποχώρηση του δολαρίου αλλά και στην αύξηση των τιμών πετρελαίου και πρώτων υλών.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα καθαρά κέρδη του ομίλου για το εννεάμηνο θα κυμανθούν μεταξύ 169,3 και 176,5 εκατ. ευρώ, έναντι 193,3 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Όπως επισημαίνει ο κ. Φώτης Τάγαρης, αναλυτής της Euroxx Securities, «αναμένουμε ιδιαίτερα "αδύναμα" αποτελέσματα γ΄ τριμήνου, με αρνητική επίδραση από τη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της στεγαστικής αγοράς των ΗΠΑ και ιδιαίτερα στην Πολιτεία της Φλόριντας, από τους χαμηλούς όγκους πωλήσεων τσιμέντου στην ελληνική αγορά (σε ετήσια βάση), την υποχώρηση του δολαρίου έναντι του ευρώ στο γ΄ τρίμηνο και το υψηλότερο κόστος ενέργειας και πρώτων υλών».

Τα EBITDA εννεαμήνου προβλέπεται ότι θα υποχωρήσουν 11,2% σε ετήσια βάση, με μέση πρόβλεψη ότι θα αγγίξουν τα 303,5 εκατ. ευρώ, ενώ το εύρος της πρόβλεψης κυμαίνεται από 296 έως 307,3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Πάνος Παναγιώτου, αναλυτής της Proton Bank, τονίζει ότι «το κόστος παραγωγικών γραμμών θα ενισχυθεί λόγω των υψηλότερων τιμών ενέργειας και πρώτων υλών και της αδυναμίας να "περάσει" αυτή η αύξηση σε κάποιες αγορές».

Ανοδική πορεία αναμένεται για τις πωλήσεις εννεαμήνου, οι οποίες προβλέπεται ότι θα κινηθούν 2% υψηλότερα στο 1,166 δισ. ευρώ, με το εύρος διακύμανσης των προβλέψεων να κυμαίνεται από 1,159 έως 1,169 δισ. ευρώ.

Ο κ. Πέτρος Βουτηράκης της Piraeus Securities σημειώνει ότι «θετική επίδραση στα μεγέθη θα έχουν η πλήρης ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων στην Αίγυπτο και η έναρξη νέων δραστηριοτήτων στις αγορές Βαλκανίων και Τουρκίας οι οποίες παραμένουν ισχυρές. Όμως, τα όποια θετικά στοιχεία τους θα "υπεραπορροφηθούν" από την αδυναμία της ελληνικής αγοράς αλλά και από την πτωτική πορεία της αμερικανικής».

Η μέση πρόβλεψη για καθαρά κέρδη, EBITDA και πωλήσεις γ΄ τριμήνου διαμορφώνεται στα 58,2 εκατ. ευρώ, 112,5 εκατ. ευρώ και 401,1 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα αυτά τα μεγέθη άγγιξαν τα 68,8 εκατ. ευρώ, 120 εκατ. ευρώ και 386,4 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κώστας Ντούνας, αναλυτής της National - P&K Securities, σημειώνει ότι η διοίκηση της Τιτάν θα ενημερώσει για τις τρέχουσες τάσεις στην αμερικανική στεγαστική αγορά και ιδιαίτερα για την Πολιτεία της Φλόριντας. Επίσης τονίζει ότι θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στο Lake Belt αλλά και για τις προοπτικές της ιδιωτικής κατασκευαστικής δραστηριότητας στην ελληνική αγορά και στα δημόσια έργα. Επιπρόσθετα, αναμένεται ότι η διοίκηση θα ενημερώσει για την πορεία των τιμών στα Βαλκάνια και στην Αίγυπτο.

Σημειώνεται ότι στην έρευνα του Thomson Financial News συμμετείχαν αναλυτές των Eurobank Sec., Euroxx Securities, HSBC Pantelakis Securities, National - P&K Securities, Piraeus Securities και Proton Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v