Κόβει τιμές-συστάσεις η G. Sachs για Folli-ΚΑΕ

Χαμηλότερες τιμές-στόχους θέτει η Goldman Sachs για τη Folli και τα ΚΑΕ, επισημαίνοντας τις δυσχέρειες που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν οι εταιρίες αλλά και τις απώλειες που έχουν εμφανίσει οι τίτλοι τους.

Κόβει τιμές-συστάσεις η G. Sachs για Folli-ΚΑΕ
Χαμηλότερες τιμές-στόχους θέτει η Goldman Sachs τόσο για τη Folli Follie όσο και για τα ΚΑΕ, επισημαίνοντας τις δυσχέρειες που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν οι εταιρίες σε σχέση με τα μελλοντικά τους σχέδια αλλά και τις απώλειες που έχουν εμφανίσει οι τίτλοι τους.  

Σε περικοπή της τιμής-στόχου στα 6,8 ευρώ από 9 ευρώ για τη μετοχή των ΚΑΕ προχώρησε η Goldman Sachs σε έκθεσή της με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου, ενώ περιέλαβε την εταιρία στην conviction sell list.

Στην ίδια έκθεση ο οίκος προχωρά σε υποβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Folli Follie από τα 19,5 ευρώ στα 10,3 ευρώ, ενώ υποβαθμίζει τη σύσταση από "buy" σε "neutral".

Αναλυτικότερα, για τη Folli Follie η Goldman Sachs σημειώνει πως από τότε που προστέθηκε στην buy list έχει υποχωρήσει κατά 64,1% έναντι του FTSE World ο οποίος έχει χάσει 41,6%. Αν και η εταιρία εμφανίζεται ελκυστική σε όρους P/E, διαπραγματευόμενη με πολλαπλασιαστή 6,2, η μείωση της αποτίμησης προκύπτει μεταξύ άλλων από την ανησυχία που σχετίζεται με την επαναχρηματοδότηση του υψηλού της χρέους.

Για τα ΚΑΕ ο οίκος αναφέρει ότι κατά την εκτίμησή του η τιμή της μετοχής, μεταξύ άλλων, δεν προεξοφλεί την υψηλή χρηματοδοτική επιτάχυνση την επιδείνωση της ορατότητας της κερδοφορίας για τον όμιλο λόγω της εξάρτησης της Ελλάδας από τον τουρισμό αλλά και από την είσοδο μεγάλων εμπορικών κέντρων στην αγορά.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση (17/10) η μετοχή της Folli Follie κινείται στα 8,5 ευρώ, ενώ αυτή των ΚΑΕ στα 7,9 ευρώ.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v