Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Αγοράστε μετοχές Εθνικής" λέει η Credit Suisse

"Οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν μετοχές της Εθνικής" αναφέρει η Credit Suisse, διατηρώντας τη σύσταση "buy" και εκτιμώντας ότι δεν αντιμετωπίζει θέματα κεφαλαιακής επάρκειας ή ποιότητας χαρτοφυλακίου.

Αγοράστε μετοχές Εθνικής λέει η Credit Suisse
"Θεωρούμε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν μετοχές της Εθνικής" αναφέρει η Credit Suisse στο First Edition Europe (21/10), διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο των 48 ευρώ για τον τίτλο. 

O διεθνής οίκος αναφέρει ότι είχε συνάντηση με τη διοίκηση της τράπεζας, εκτιμά ότι η Εθνική δεν αντιμετωπίζει θέματα κεφαλαιακής επάρκειας ή ποιότητας χαρτοφυλακίου, ενώ πιστεύει ότι η τράπεζα κερδίζει μερίδιο στις καταθέσεις.

Ειδικότερα, σημειώνει ότι η τράπεζα εμφάνισε καταθέσεις 52 δισ. ευρώ στο εξάμηνο και εκτιμά ότι στο γ΄ τρίμηνο ενδέχεται να έχει ενισχύσει περαιτέρω την καταθετική της βάση κατά 4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τονίζει ότι η ΕΤΕ έχει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, με τον δείκτη Tier 1 στο 9,9%.

Αναφέρει ακόμη ότι στα τρέχοντα επίπεδα τιμών οι όποιοι προβληματισμοί των επενδυτών για τις αναδυόμενες αγορές και την Τουρκία αλλά και για την πορεία της εγχώριας οικονομίας έχουν αποτυπωθεί στη μετοχή.

Η μετοχή, η οποία αποτιμάται 1,2 φορά τη λογιστική της αξία και έχει Ρ/Ε 5 με βάση τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2009, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 20ής Οκτωβρίου στα 17,88 ευρώ.

Στα 40 παγκόσμια top picks της UBS 

Παράλληλα, ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας συγκαταλέγεται στη λίστα με τα 40 top picks της UBS παγκοσμίως, ενώ διατηρεί "buy" σε έκθεσή της με ημερομηνία 21 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, η μετοχή της Εθνικής βρίσκεται μεταξύ των μόλις 8 τραπεζικών τίτλων που περιλαμβάνονται στις 40 κορυφαίες επιλογές του ελβετικού οίκου από όλο τον κόσμο, παρά την ισχυρή διολίσθηση των τιμών των μετοχών του κλάδου, μεσούσης της πιστωτικής κρίσης.

Εκτός της ΕΤΕ, η UBS συμπεριλαμβάνει τις τραπεζικές μετοχές των ΑCE Limited, Prudential, Bank of Nova Scotia, Intesa SanPaolo, Mizuho Financial, Westfield Group και Pekao.

Στην έκθεσή της, όπου περιγράφει την παγκόσμια στρατηγική για μετοχές, σημειώνει ότι διατηρεί αμυντική στάση στις συστάσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v