Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Θετική η αντίδραση των ΑΧΕ για ρουμανική BTr

Σε γενικές γραμμές υπέρ της φημολογούμενης κίνησης της Εθνικής στη Ρουμανία είναι οι αναλυτές που παραμένουν ωστόσο επιφυλακτικοί έως ότου ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία.

ΕΤΕ: Θετική η αντίδραση των ΑΧΕ για ρουμανική BTr
Σε γενικές γραμμές υπέρ της φημολογούμενης κίνησης της Εθνικής στη Ρουμανία είναι οι αναλυτές, που παραμένουν ωστόσο επιφυλακτικοί έως ότου ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία.    

Μια εξαγορά της Banca Transilvania σε καλή τιμή θα ήταν θετική για την Εθνική επισημαίνει η HSBC, που αναφέρεται και στην χθεσινή κατακόρυφη άνοδο της ρουμανικής τράπεζας, της οποίας την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση προσδιορίζει στα 310 εκατ. ευρώ.

Στα 357 εκατ. ευρώ προσδιορίζει την κεφαλαιοποίηση του ρουμανικού ιδρύματος η Alpha Finance, προσθέτοντας ότι το free float είναι στο 85%. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 15%, ακολουθούμενη από τη συνδυασμένη συμμετοχή τεσσάρων επενδυτικών εταιριών με14,5%.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική διατηρεί ήδη μικρή παρουσία στη Ρουμαία με 149 υποκαταστήματα.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η BT ανακοίνωσε κέρδη 86 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ η Alpha Finance Romania αναμένει τα καθαρά κέρδη του 2009 να φτάσουν τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Τα 410 υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα φτάνει η παρουσία της BT, της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρουμανίας, αναφέρει η Marfin Analysis. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι στο πρώτο τρίμηνο το συνολικό ενεργητικό, τα δάνεια και το μετοχικό κεφάλαιο της BT έφτασε τα 19,6 δισ. ρον, τα 11,3 δισ. ρον και το 1,7 δισ. ρον, αντίστοιχα. Η Marfin Analysis διατηρεί τη σύσταση “buy”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v