Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ήπια θετικοί οι αναλυτές για το Q2

Θετικά σε γενικές γραμμές υποδέχτηκαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Q2 της ΕΧΑΕ οι αναλυτές, επισημαίνοντας την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας, αλλά και το μη επαναλαμβανόμενο έσοδο των 1,8 εκ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Ήπια θετικοί οι αναλυτές για το Q2
Θετικά σε γενικές γραμμές υποδέχτηκαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Q2 της ΕΧΑΕ οι αναλυτές, επισημαίνοντας την αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας, αλλά και το μη επαναλαμβανόμενο έσοδο των 1,8 εκ. ευρώ.

Υπό αναθεώρηση θέτει η Εθνική P&K την τιμή στόχο και την αξιολόγηση για την ΕΧΑΕ, όπως και τις προβλέψεις της για το έτος, οι οποίες τώρα μοιάζουν «πολύ συντηρητικές με βάση τις δεδομένες πληροφορίες».  

Φαινομενικά τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του εξαμήνου της ΕΧΑΕ ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της Marfin Analysis αναφέρει η ίδια. Ωστόσο, προσθέτει, αν τα μεγέθη αυτά προσαρμοστούν ώστε να περιλάβουν το 1,8 εκατ. ευρώ που αποδόθηκε από το δημόσιο στην εταιρία, τα EBITDA είναι κατά 1,8% υψηλότερα και τα καθαρά κέρδη κατά 1,3% έναντι των προβλέψεών της Marfin.

Η χρηματιστηριακή θα προχωρήσει σε ανοδική αναπροσαρμογή των προβλέψεών της και της αποτίμησης της ΕΧΑΕ, προκειμένου να ενσωματώσει την αύξηση της συναλλακτικότητας στο ΧΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, το μη επαναλαμβανόμενο έσοδο των 1,8 εκατ. ευρώ και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου.

Όπως αναμενόταν, η ΕΧΑΕ ανακοίνωσε αδύναμο δεύτερο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας την υψηλή της «ευαισθησία» στους όγκους συναλλαγών, επισημαίνει η HSBC. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει την αύξηση των καθαρών κερδών σε τριμηνιαία βάση τονίζοντας ότι αυτό παρέχει και κάποια «ανακούφιση» σε σχέση με τα αποτελέσματα.

Επίσης, η χρηματιστηριακή έμεινε ικανοποιημένη με τον περιορισμό του κόστους στο δεύτερο τρίμηνο. Εκτίμηση της HSBC είναι πως οι αυξήσεις των Εθνική, ΤΤ και Γενική θα δώσουν ώθηση στην κερδοφορία του επόμενου τριμήνου, αναπληρώνοντας έτσι τους παραδοσιακά χαμηλούς όγκους του τρίτου τριμήνου. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η μέση ημερήσια συναλλακτική δραστηριότητα θα αυξηθεί από το Σεπτέμβριο προς τα επίπεδο των 200 εκατ. ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v