Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Αναβάθμιση σε "buy" από Merrill Lynch

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ από τα 12 στα 13 ευρώ και σε αναβάθμιση της σύστασης σε "buy" από "neutral" προχώρησε η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου. Οι 5 λόγοι της αισιοδοξίας.

ΟΤΕ: Αναβάθμιση σε buy από Merrill Lynch
 Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ από τα 12 στα 13 ευρώ και σε αναβάθμιση της σύστασης σε "buy" από "neutral" προχώρησε η Merrill Lynch σε έκθεσή της με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου.

Ο οίκος εντοπίζει πέντε λόγους για τους οποίους το 2010 θα είναι, όπως λέει, καλύτερο από το 2009, και επισημαίνει πως η μετοχή του Οργανισμού θα μπορέσει να επωφεληθεί:

1. Ο οίκος αναμένει θετική επίδραση από τις συνέργιες ύψους 215 - 260 εκατ. ευρώ με την Deutsche Telekom.
2. Η περικοπή 1.500 - 2.000 θέσεων θα μπορούσε να εξοικονομήσει περίπου 100 εκατ. ευρώ στο τμήμα της σταθερής τηλεφωνίας.
3. Η κινητή τηλεφωνία θα ωφεληθεί από τις προπληρωμένες διαφημίσεις και τα προβλήματα της Wind.
4. Ο ΟΤΕ είναι "προσαρμοσμένος" στη μακροοικονομική ανάκαμψη και το 47% των εσόδων του προέρχεται από την κινητή τηλεφωνία.
5. Η Deutsche Telekom δικαιούται να αγοράσει μετοχές στην αγορά αν η κυβέρνηση ασκήσει το τελευταίο δικαίωμά της και το ποσοστό υποχωρήσει κάτω του 20%.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση: "Δεν πιστεύουμε ότι το προβάδισμα της Αριστεράς (sic) στις δημοσκοπήσεις αλλάζει σημαντικά τις επενδυτικές προοπτικές που αφορούν στον ΟΤΕ και θα βλέπαμε μια τυχόν σχετιζόμενη με τις εκλογές αδυναμία ως ελκυστικό σημείο εισόδου".

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 10,54 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v