Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merit: Νέες τιμές για Sprider, Jumbo, MLS

Νέες τιμές-στόχους για τις μετοχές των Sprider και Jumbo θέτει η Merit, ενώ ξεκινά την κάλυψη της MLS σε ξεχωριστές εκθέσεις με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου. Οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής.

Merit: Νέες τιμές για Sprider, Jumbo, MLS
Νέες τιμές-στόχους για τις μετοχές των εταιριών Sprider και Jumbo θέτει η Merit σε ξεχωριστές εκθέσεις (6/11), ενώ παράλληλα ξεκινά την κάλυψη της MLS

Αναλυτικότερα, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Jumbo στα 10,75 ευρώ, από 7,57 ευρώ πριν, υποβαθμίζοντας τη σύσταση σε "accumulate" από "buy".

Η σοβαρή οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η αβεβαιότητα για το μεγάλο έλλειμμα έχουν πλήξει ασφαλώς το λιανεμπόριο στην εγχώρια αγορά, η οποία αποτελεί περίπου το 90% των πωλήσεων του ομίλου Jumbo.

Χαρακτηριστική είναι η πτώση των πωλήσεων του ομίλου τον Σεπτέμβριο, ο οποίος παραδοσιακά είναι πολύ καλός μήνας λόγω της έναρξης της σχολικής περιόδου.

Εντούτοις η Jumbo είναι σε εξαιρετική θέση να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα και να αυξήσει το σύνολο των πωλήσεών της με ικανοποιητικούς ρυθμούς, συνεχίζοντας το πρόγραμμα επέκτασης σε αγορές με μεγαλύτερες προοπτικές όπως η Βουλγαρία και η Κύπρος, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Για τη Sprider μειώνει την τιμή-στόχο στα 2,98 ευρώ, από 3,21 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση "buy".

Η μείωση των λιανικών πωλήσεων στην Ελλάδα εκτιμούμε ότι μπορεί να έχει προσωρινά αρνητική επίδραση στις πωλήσεις του ομίλου, χωρίς όμως να ματαιώσει τα αναπτυξιακά σχέδιά του, υπογραμμίζει η Merit.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αρχίζει την κάλυψη της MLS με σύσταση "hold" και τιμή-στόχο τα 2,56 ευρώ.

Η MLS Multimedia είναι ο leader στην αγορά navigation software με εκτιμώμενο μερίδιο αγοράς 45% περίπου για το 2009. Πάντως τα περιθώρια κέρδους αναμένεται να μειωθούν στο μέλλον λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού σε μια αγορά με μεγάλες προοπτικές.

* Τα πλήρη κείμενα των αναλύσεων της Merit για τις εταιρίες Jumbo, Sprider και MLS δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v