Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο.Κ. από ΧΑ για νέες μετοχές ΠΕΑ - Αλουμίνιο

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ που διατέθηκαν δωρεάν στους παλαιούς μετόχους και της Αλουμίνιο της Ελλάδος που προέκυψαν από split, ενέκρινε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου.

Ο.Κ. από ΧΑ για νέες μετοχές ΠΕΑ - Αλουμίνιο
Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ που διατέθηκαν δωρεάν στους παλαιούς μετόχους και της Αλουμίνιο της Ελλάδος που προέκυψαν από split, ενέκρινε μεταξύ άλλων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το ΔΣ του Χρηματιστηρίου.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 4.989.840 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Πειραιώς ΑΕΕΑΠ” οι οποίες διατέθηκαν δωρεάν στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία μια νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε δέκα παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 21ης Μαρτίου 2006. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 29η Μαρτίου 2006.

Επίσης, ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Πειραιώς ΑΕΕΑΠ από 1,00 ευρώ σε 1,13 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 22α Μαρτίου 2006.

Ακόμα το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε την εισαγωγή των 21.578.040 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”Αλουμίνιο της Ελλάδος ΒΕΑΕ”, που προέκυψαν από τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 10,60 ευρώ (μετά την αύξησή της από 10,58 ευρώ) σε 5,30 ευρώ (split μετοχών).

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών, θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 21ης Μαρτίου 2006. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία, 5,30 ευρώ ανά μετοχή, θα ξεκινήσει την 22α Μαρτίου 2006. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 29η Μαρτίου 2006.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενημερώθηκε για:

* τη σύνταξη του πληροφοριακού σημειώματος της εταιρείας ”Επιχειρήσεις Ήχου & Εικόνας ΑΕ”, σχετικά με την εξαγορά ποσοστού 85% της μη εισηγμένης εταιρείας ”Προοπτική ΑΕ Κινηματογραφικών & Εμπορικών Επιχειρήσεων”.

* Τη λύση σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας ”Ridenco” από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ ”Proton Securities ΑΧΕΠΕΥ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v