Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Γιατί δεν αφήνεις την αστυνομία να δουλέψει;

Ερώτηση στην Ωρα του πρωθυπουργού καταθέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Γιατί δεν αφήνεις την αστυνομία να δουλέψει;

Μετά την επίσκεψή του στο Α.Τ. Πεύκης, όπου και ενημερώθηκε για την επίθεση με μολότοφ από κουκουλοφόρους τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης» και ανακοίνωσε ότι καταθέτει ερώτηση στην «Ωρα του πρωθυπουργού», ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». 

Αναλυτικά η δήλωση: 

«Η επίθεση με τις μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη αλλά και οργή.

Κινδύνευσαν, δυστυχώς, ζωές από αυτή την επίθεση, ζωές αστυνομικών οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια, για να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν την τάξη σήμερα και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι.

Δυστυχώς και αυτό το φαινόμενο, το τραγικό, προστίθεται σε μια σειρά άλλων φαινομένων που έχουν ένα κοινό νήμα. Ένα κοινό σημείο αναφοράς. Και αυτό, δυστυχώς, είναι η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης.

Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια.  Προσωπικά είμαι απολύτως αποφασισμένος να αποκαταστήσω τον νόμο και την τάξη στη χώρα.

Καταθέτω, σήμερα, ερώτηση στην “Ώρα του πρωθυπουργού”, να έρθει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Και ελπίζω αυτή τη φορά να μην έρθει στη Βουλή να μας πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο».



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο