Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Γεννηματά πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Με 56,95% κέρδισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επικράτησε σε όλες τις περιφέρειες πλην Κρήτης. Ικανοποιητική η συμμετοχή καθώς ψήφισαν 155.000 πολίτες. «Εχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή», δηλώνει.

Η Γεννηματά πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς

Νικήτρια στην κούρσα για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καθώς επικράτησε άνετα στο δεύτερο γύρο του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη.  

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, η Φώφη Γεννηματά προηγείται με ποσοστό 56,95%, έναντι 43,05% του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Οι κάλπες έκλεισαν στις 20:00, με την προσέλευση να κρίνεται ικανοποιητική καθώς η τελική συμμετοχή φαίνεται ότι ξεπέρασε τους 155.000 πολίτες. 

«Και αυτή την στιγμή της χαράς η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται σκληρά στην Δυτική Αττική», δήλωσε αμέσως μετά η Φώφη Γεννηματά.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες, που για δεύτερη φορά έδωσαν βροντερό παρόν στις κάλπες. Έδωσαν έτσι τεράστια ώθηση στον νέο, ενιαίο φορέα, για μια μεγάλη παράταξη Νίκης τώρα. Έχω πλήρη επίγνωση των ευθυνών που συνεπάγεται η καθαρή εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες. Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους. Η μεγάλη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία, στα κόμματα και τις κινήσεις που συνέβαλαν στο εγχείρημα, στους συνυποψήφιούς μου, στους χιλιάδες εθελοντές και στον κ. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της και πάνω από όλα θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για τη νέα προοπτική.

Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό.  Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας».

Τα συγχαρητήρια 

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της κεντροαριστεράς έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Θέλω να συγχαρώ τη @FofiGennimata για την εκλογή της. Και προσβλέπω πάντα σε μια ειλικρινή συνεννόησή μας για τα σημαντικά ζητήματα του τόπου», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας.

Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε. Όπως επίσης τον πρωτοεμφανιζόμενο στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους. Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα.

Θέλω τέλος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας. Από τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας. Ξεκουραστείτε και από αύριο δουλειά».

Οπως τόνισε ο Γ. Παπανδρέου σε δήλωσή του, «οι προοδευτικοί πολίτες κινητοποιήθηκαν και αυτήν την Κυριακή, για δεύτερη φορά. Με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής. Μια απάντηση σε όσους συστηματικά τα τελευταία χρόνια, υπηρετώντας ακροδεξιές αντιλήψεις, επιδιώκουν να απαξιώσουν τη συνεισφορά της Παράταξής μας στην πορεία της χώρας.

Η μήτρα της Παράταξης, είναι αυτή η συμμετοχή των πολιτών, εντολή και παρακαταθήκη για όλους μας, με πρώτη τη Φώφη Γεννηματά. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θα προχωρήσουμε συντεταγμένα στα επόμενα βήματα ώστε να φέρουμε στη χώρα τις μεγάλες αλλαγές που οφείλουμε απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους έφεραν το οργανωτικό βάρος της προσπάθειας, σε όλους τους υποψήφιους του πρώτου γύρου, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την αδιαμφισβήτητη νικήτρια Φώφη Γεννηματά. Καλή μας δουλειά!»

Την Φώφη Γεννηματά συνεχάρη για τη νίκη της και ο Γ. Ραγκούσης. «Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Συγχαρητήρια και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη συμμετοχή του στην κοινή προσπάθεια. Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δύναμή μας η ενότητα, εγγύηση για την προοπτική μας η πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Προς τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο, τα μέλη της Επιτροπής, καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές, θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή εκπλήρωση του κοινού μας στόχου. Από αύριο όλοι ενωμένοι θα εργαστούμε συστηματικά για να αποκτήσουν άμεσα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μια σύγχρονη προοδευτική πολιτική εκπροσώπηση» , σημείωσε. 

Συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για την εκλογή της στη θέση της επικεφαλής του νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς «μέσα από ανοιχτές μαζικές διαδικασίες» έδωσε με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η συμμετοχή των πολιτών και σήμερα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος και τόνισε ότι «Είναι ευθύνη όλων μας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών και οι διεργασίες να οδηγήσουν σε έναν ισχυρό ενιαίο σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην χώρα. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί συνεχίζεται».

Οι δηλώσεις στην κάλπη

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ψήφισε στο Καματερό στην εκλογική διαδικασία για το νέο ενιαίο φορέα. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε το πρωί στο Ηράκλειο Κρήτης. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η φλόγα της ελπίδας που άναψε την προηγούμενη Κυριακή πρέπει να μην σβήσει. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα θύματα σε τροχαία, καθώς η Κρήτη θρηνεί κάθε χρόνο πολλούς πολίτες που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη από το Πολύκεντρο Νεολαίας στο Ηράκλειο έχει ως εξής: «Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας.

Θέλω, επίσης, να υπογραμμίσω ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων. Πρέπει όλες αυτές οι στρεβλώσεις του κράτους μας, που άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αντιμετωπίσει, να είναι στο επίκεντρο των θέσεών μας, των απόψεών μας και των καθηκόντων μας. Για να σταματήσουμε να έχουμε εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο στη χώρα μας».

Θεοδωράκης: Η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει

Στο Χαλάνδρι ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς το απόγευμα της Κυριακής και όπως έγραψε αμέσως στο twitter «η παράταξη ή θα είναι μεγάλη ή δεν θα υπάρξει».

«Η κοινωνία θέλει τολμηρές προτάσεις με πάθος, θέλει να αλλάξουμε εποχή, πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επισήμανε πως «η κοινωνία δεν θέλει άλλο ένα κόμμα».

Βενιζέλος: Το στοίχημα θα κριθεί στην προγραμματική πρόταση 

Η ενότητα είναι ηθική υποχρέωση όλων εκείνων που συμμετείχαν στη διαδικασία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το βήμα που ολοκληρώνεται σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βεβαίως, το στοίχημα της χώρας θα κερδηθεί στην προγραμματική αντίληψη, στην πρότασή μας. Στη μεταρρυθμιστική αποφασιστικότητα της κοινωνίας».

«Όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η παράταξη. Εκεί κρίνεται το πολιτικό παιχνίδι πριν κριθεί στους εκλογικούς αριθμούς», είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Θεοχαρόπουλος: Με ενότητα θα τα καταφέρουμε

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής για τον φορέα της κεντροαριστεράς. Αμέσως μετά δήλωσε:

«Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Από εδώ και πέρα είναι πραγματικά στο χέρι μας οι διεργασίες να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην χώρα. Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι στις κάλπες σήμερα και οι 210 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Για μια ισχυρή ενιαία προοδευτική παράταξη. Με ενότητα θα τα καταφέρουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v