Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμμένος: Θα παραιτηθώ από υπ. Αμυνας αν ψηφίσει η πΓΔΜ τη Συμφωνία

Σε δηλώσεις που απηύθυνε προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα σημείωσε ότι θα αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης.

Καμμένος: Θα παραιτηθώ από υπ. Αμυνας αν ψηφίσει η πΓΔΜ τη Συμφωνία

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την πΓΔΜ εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις που απηύθυνε προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την επίσκεψή του στην 1η Στρατιά στη Λάρισα, σημείωσε ότι θα αναλάβει το βάρος αυτής της ευθύνης, κατηγορώντας παράλληλα τα Σκόπια ότι με τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ φαίνεται να έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν τις προκλητικές αναφορές τους και τις αλυτρωτικές τους βουλήσεις, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει ουσιαστικά στην απαξίωση αυτής της συμφωνίας, που καθίσταται νεκρή με τέτοιου είδους δηλώσεις» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε ότι δεν θα γίνουν σύντομα εκλογές. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα δήλωσε: «Πιστεύω ότι οι εκλογές δεν θα πρέπει να γίνουν σύντομα. Το θέμα του Σκοπιανού ήρθε, παρά την συμφωνία που είχαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κυβερνήσουμε μαζί, πολύ πιο νωρίς από ότι είχε σχεδιαστεί. Το καλό για την πατρίδα θα είναι οι εκλογές να πάνε στο τέλος της τετραετίας. Από τη δική μας πλευρά, θα κάνουμε ό,τι πρέπει για αυτό. Από εκεί και πέρα, όμως, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία αποτελούν για εμάς «κόκκινη γραμμή» και δεν μπορώ εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και λόγω της θέσης που δημόσια έχω πάρει από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, να αποδεχθώ να παραμένω Υπουργός Εθνικής Άμυνας και παράλληλα να συνυπογράφω την παράδοση του όρου «Μακεδονία». Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ.

Θα παλέψω με ό,τι δύναμη έχω, να γίνει αντιληπτό σε όλους - και ιδίως στους ξένους - ότι η Ελλάδα έχει όλη την καλή διάθεση να βρεθεί λύση. Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο με κανέναν, αλλά θέλουμε να καταλάβουν ότι με μία προπαγάνδα, η οποία ξεκίνησε από την εποχή του Μουσολίνι και του Τίτο, δεν μπορούν να αμφισβητούν την ιστορία της Ελληνικής Μακεδονίας. Από εκεί και πέρα, εάν αυτό δεν επιτευχθεί, θα κάνω το καθήκον μου. Και βεβαίως αυτό που ζητώ είναι να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις - που ούτως ή άλλως δεν εμπλέκονται - στην πολιτική. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενώνουν τον ελληνικό λαό, ανήκουν σε όλους τους Έλληνες. Είναι άλλη η θέση του πολιτικού προϊσταμένου και άλλη η θέση της στρατιωτικής ιεραρχίας η οποία είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει το έργο της, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι πολιτικός προϊστάμενος, με το ίδιο υψηλό ηθικό, τον επαγγελματισμό και την απόδοση προς τον ελληνικό λαό του οφέλους της ενίσχυσης της γεωπολιτικής θέσης της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v