Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζανακόπουλος: Αφωνία Γεννηματά-Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις Τσουκάτου

Μετωπική επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις θέσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Η Φ. Γεννηματά «δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς και τη Siemens».

Τζανακόπουλος: Αφωνία Γεννηματά-Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις Τσουκάτου

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τη Συνταγματική Αναθεώρηση. «Ο κ. Μητσοτάκης θεώρησε εκφυλισμό της διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης τον εθνικό διάλογο που διεξήχθη. Οι πολίτες μάλλον δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στη διαδικασία της αναθεώρησης καθώς δεν κατέχουν τη μυστική γνώση που κατέχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του», υποστήριξε.

Σημείωσε ότι η ΝΔ αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση για τις θητείες των βουλευτών. «Σημασία γι' αυτούς δεν έχει η εκπροσώπηση κοινωνικών συμφερόντων στο κοινοβούλιο αλλά η αναπαραγωγή της εξουσίας των πολιτικών οικογενειών της ελίτ και όσων συμμερίζονται τους αντικοινωνικούς τους στόχους».

Όπως είπε, η ΝΔ αρνήθηκε να στηρίξει την πρόταση που θέλει ο πρωθυπουργός να είναι υποχρεωτικά εκλεγμένος βουλευτής. «Προφανώς η επιλογή του λαού δεν είναι τόσο σημαντική στο αξιακό σύμπαν του κ. Μητσοτάκη όσο, για παράδειγμα, η προέλευση από την κλειστή κάστα των τεχνοκρατών».

Αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπεραμύνθηκε των θέσεων της κυβέρνησης λέγοντας ότι «η ΝΔ δήθεν ενδιαφέρεται για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό και γι' αυτό επιδιώκει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αρνείται, όμως, να υποστηρίξει τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την αύξηση των εισακτέων».

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει όρους για «διορισμό» ΠτΔ με μόλις 151 ψήφους. «Η βούληση της ΝΔ είναι να μην προτείνει τον νυν ΠτΔ για την προεδρική εκλογή του 2020. Προφανώς έχει τάξει τη θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος. Πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολίτευσης».

Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. O λαός θα ρίξει στα αζήτητα τα σχέδιά του και το βαθιά αντιθεσμικό παιχνίδι της ΝΔ με τον θεσμό του ΠτΔ, όπως στα αζήτητα έριξε και το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης».

Ο Τσουκάτος

Ειδική αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο θέμα της Siemens. «Ο κ. Τσουκάτος, στην απολογία του στη δίκη της Siemens, αποκάλυψε χθες κάτι που όλοι γνωρίζουν αλλά ουδείς ομολογούσε: 16 δισ. δραχμές (δηλαδή σχεδόν 47 εκατ. ευρώ) μπήκαν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και άλλων εταιρειών στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, μόνο για τις εκλογές του 2000. Παρά τις αποκαλύψεις του κ. Τσουκάτου, η κα Γεννηματά από χθες όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα αλλά δεν έχει την παρρησία να ζητήσει έστω μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το πάρτι διαφθοράς, που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και το πολιτικό σύστημα σε απαξίωση».

Όπως συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «εκτός από την κα Γεννηματά, αφωνία για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει και ο κ. Μητσοτάκης, που ακόμη δεν έχει εξηγήσει ποια ακριβώς διαφάνεια και εξυγίανση τολμά να επικαλείται για τα οικονομικά της ΝΔ, όταν ένας επιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της.

«Αυτές οι πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος είναι αρκετές για να εξηγήσουν τη δυσθυμία τους στην αρχή της Συνταγματικής Αναθεώρησης, όταν μεθόδευαν την υπονόμευση της διαδικασίας με προφανή στόχο να μην αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνθηκε των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση και το ότι η παρούσα κυβέρνηση δεσμεύει όχι μόνο για τα άρθρα που θα αλλάξουν αλλά και ως προς την κατεύθυνση των συνταγματικών αλλαγών την επόμενη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την κίνηση Τσίπρα να συνδέσει ΚΙΝΑΛ-ΝΔ με την εκλογή του ΠτΔ (σ.σ. ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ΝΔ έχει τάξει τη θέση σε στέλεχος του ΚΙΝΑΛ) ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για πολιτική και στρατηγική ταύτιση των δυο πλευρών, αρνούμενος ότι η Φ. Γεννηματά εκπροσωπεί την κεντροαριστερά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v