Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει να στηρίζει Μενδώνη το Μέγαρο Μαξίμου

Πώς απαντά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την υπόθεση Λιγνάδη. «Καμία συγκάλυψη, όχι κομματικό χρώμα στις σκοτεινές αυτές υποθέσεις», το μήνυμα της κυβέρνησης. Η… εξαπάτηση, η  Βενεζουέλα και ο Βαξεβάνης.

Επιμένει να στηρίζει Μενδώνη το Μέγαρο Μαξίμου

Εξακολουθεί να στηρίζει -τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας- το Μέγαρο Μαξίμου την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη. Παρά την απαίτηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης περί απομάκρυνσής της από τη θέση της, έστω επειδή -όπως αναγνώρισε- εξαπατήθηκε από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το πρωθυπουργικό περιβάλλον συνεχίζει να την καλύπτει απορρίπτοντας τις καταγγελίες περί συγκάλυψης της υπόθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης.    

Σε αυτό, σύμφωνα με την κυβερνώσα παράταξη, συνηγορεί και σχετική ανάρτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλου, σύμφωνα με την οποία -κατά την Πειραιώς- αποδεικνύεται ότι «έχει γίνει δεκτή η παραίτηση από την πρώτη ημέρα» της πρώτης καταγγελίας.

Όπως λένε στην η κυβέρνηση, πλέον τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη, που «θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση». Υποθέσεις τέτοιου είδους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν έχουν κομματικό χρώμα και θεωρούν καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται.

«Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει πως εύκολα θα μπορούσε να προχωρήσει σε συμψηφισμό της περίπτωσης αυτής με του Παύλου Χαϊκάλη που είχε διοριστεί από τον κ. Τσίπρα υπουργός ή με του Γιώργου Κιμούλη ο οποίος είχε τοποθετηθεί επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη θέση του επικεφαλής του Δ.Σ. του Ιδρύματος Νιάρχος, όμως «τα όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως δεν πρέπει να συσχετιστούν με κανένα κόμμα και καμία ιδεολογία».

Θεατρικές παραστάσεις

Παράλληλα, το πρωθυπουργικό επιτελείο κάνει λόγο για «ψέματα» του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα περί προσωπικής φιλίας του Λιγνάδη με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος -σημειώνει- γνώριζε τον σκηνοθέτη - ηθοποιό μόνο από θεατρικές παραστάσεις του.

Από την άλλη, βέβαια, απαντά στις επιθέσεις με επίθεση, επικαλούμενο «το ζήτημα των ευθυνών για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας» και βάζοντας στο «παιχνίδι» και αναρτήσεις του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει ως «πραγματικό εκπρόσωπο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μαξίμου τονίζει πως ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων της κακοποίησης και προσθέτει: «Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε αντιπολιτευτικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση του πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένει. Και δεν θα επανερχόμασταν με ανακοίνωση, αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να δώσει στις ανατριχιαστικές υποθέσεις που αποκαλύπτονται, κομματικό χρώμα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου την περασμένη Παρασκευή, αποποιήθηκε κάθε πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη ως καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως ο «γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός» εξαπάτησε με την υποκριτική του τέχνη, την ίδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δηλώσεις αυτές πάντως, όπως αποδείχθηκε, δεν έριξαν τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα, όξυναν ακόμα περισσότερο τα πνεύματα, με το… σήριαλ να δείχνει ότι έχει κι άλλα επεισόδια ακόμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v