Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαξίμου για Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά»

Η πράξη του βουλευτή δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξής μας, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητούν διαγραφή.

Μαξίμου για Μπογδάνο: «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά»

«Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων βρίσκονται εντός ελληνικής επικράτειας. Αυτονόητο είναι ότι όλα τα στελέχη του κόμματος πρέπει να ακολουθούν αυτή την πολιτική», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή την υπόθεση Μπογδάνου.

Η πράξη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ο κ. Οικονόμου, «ήταν λάθος. Δεν συνάδει με αρχές και ιστορία της παράταξής μας. Ο ίδιος αναγνώρισε μεν το λάθος του, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνουν ανεκτά».

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει. Προτεραιότητά μας είναι η εφαρμογή των μέτρων, η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών. Εκεί δίνουμε έμφαση. Παρακολουθούμε και αξιολογούμε τα μεγέθη όπως διαμορφώνονται και κινούμαστε αναλόγως».

Σχετικά με τη φημολογία ότι θα κλείσουν τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, απάντησε: «Γίνεται η απαραίτητη αναδιάταξη των υγειονομικών, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Τα κέντρα και οι υποδομές θα παραμείνουν, για να προσφέρουν εμβολιασμό στους πολίτες. Μικροαλλαγές ενδεχομένως θα γίνουν, αλλά η συνολική εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει».

Ο κ. Οικονόμου μίλησε για «υψηλό ποσοστό εμβολιασμού φοιτητών, διοικητικών και καθηγητών στα Πανεπιστήμια».

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων οικονομικών μέτρων στήριξης, είπε ότι «αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη δεν είναι παροχές. Όσο η οικονομία μεγαλώνει, δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος που θα μας βοηθήσει να στηρίξουμε επιπλέον κοινωνικές ομάδες και ανθρώπους».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν τολμά να διαγράψει τον Μπογδάνο

Συνέχεια στο θέμα Μπογδάνου δίνει η αντιπολίτευση, με την αξιωματική να κατηγορεί ευθέως και επισήμως τον πρωθυπουργό ότι «δύο ημέρες τώρα καλύπτει και δεν τολμά να διαγράψει τον φασίστα Μπογδάνο, που στοχοποίησε νήπια».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτηρίζουν προσχηματική την αναγνώριση του λάθους από την πλευρά του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, παραπέμποντας σε ανάλογες δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν.

Σε συνδυασμό, όπως λένε, με τοποθετήσεις άλλων βουλευτών της ΝΔ, όπως του Γιάννη Καλλιάνου για την υπόθεση βιασμού 17χρονης από ποδοσφαιριστή (σ.σ. είχε αφήσει υπονοούμενα για επί πληρωμή καταγγελία της κοπέλας), σημειώνουν ότι στο κυβερνών κόμμα «έχουν βρει στέγη ρατσιστικές, ομοφοβικές και φασιστικές» απόψεις.

Επισημαίνουν δε, ότι «ο πρωθυπουργός ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής», διότι «και ο ίδιος είναι Μπογδάνος».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει ότι είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός που φοβάται ακόμα και έναν Μπογδάνο», τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Και προστίθεται: «Όσο για τη Δικαιοσύνη, συνεχίζει να κωφεύει για τη σωρεία αδικημάτων από τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων και τη στοχοποίησή τους με τον ρατσιστικό οχετό του βουλευτή της ΝΔ. Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, η παρέμβασή της θα θεωρούνταν αυτονόητη».

Και η ελάσσων αντιπολίτευση ζητά διαγραφή

Τη διαγραφή του βουλευτή ζητούν και τα υπόλοιπα κόμματα του αριστερού-προοδευτικού τόξου.

«Η παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές -η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

«Είναι προφανές ότι ο Κ. Μπογδάνος εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ», αναφέρει το ΚΚΕ, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το «ποιόν» του βουλευτή της.

Το ΜέΡΑ25 θέτει το ερώτημα αν «ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της κυβέρνησής του, βουλευτές που αναπαράγουν τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές».

Και τονίζει: «Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος, "σοκαρισμένος" με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με τη μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγήτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά τη στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

Τασούλας: ο Μπογδάνος με έπεισε ότι μετάνοιωσε

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, σχετικά με την πράξη του κ. Μπογδάνου, να αναρτήσει δημοσίευμα που δημοσιοποιούσε λίστα με ονόματα νηπίων.

Στην επιστολή ζητείται από τον πρόεδρο της Βουλής να κινήσει όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές διαδικασίες με βάση τον κώδικα δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όσον αφορά στον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μπογδάνο. Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Τασούλας είπε ότι επικοινώνησε με τον βουλευτή ο οποίος τον έπεισε ότι μετάνοιωσε για την πράξη του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v