Τσίπρας: Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος

Είναι ανάγκη να αυξηθεί στα 800 ευρώ. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε 7,5% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 9%, εμείς τον είχαμε αυξήσει 11% με αρνητικό πληθωρισμό.

Τσίπρας: Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος

«Το φετινό Πάσχα ίσως είναι το χειρότερο Πάσχα που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια. Το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχότερο, διότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, την τρομακτική ακρίβεια. Χρειάζονται μέτρα Ανάστασης και όχι Σταύρωσης». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την περιοδεία που έκανε το πρωί της Μ. Πέμπτης στην αγορά της Καλλιθέας, συζητώντας με καταναλωτές και καταστηματάρχες.

«Είναι προφανές πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για πολλούς μήνες ακόμα, θα οδηγηθούμε σε πρωτοφανές αδιέξοδο, τα τελευταία τρία χρόνια η κατάσταση κάθε Πάσχα είναι και χειρότερη», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Δεν αρκούν παρεμβάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Χθες αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός 7,5% ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 9%.

Εμείς αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό 11%, όταν είχαμε αρνητικό πληθωρισμό. Έχουμε δεσμευθεί εδώ κι ένα χρόνο, πριν έλθει η κρίση, για 800 ευρώ και απαιτούμε να φτάσει σ' αυτό το ποσό.

Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα Ανάστασης και όχι μέτρα Σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά, απαιτεί και διεκδικεί ανάσα και προοπτική.

Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δύο σούπερ μάρκετ. Είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση παρέμβαση στα τιμολόγια του ρεύματος για μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων στους λογαριασμούς.

Είναι αναγκαίο να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Είναι προφανές όμως ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί. Αυτά τα μέτρα της ανάστασης και της ανακούφισης της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις επόμενες εκλογές μπορεί να τα κάνει πράξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v