Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαξεβάνης στον Άρειο Πάγο: Υπάρχουν στοιχεία - Θα αποκαλυφθούν όλα

Ο εκδότης της εφημερίδας Documento πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, για να στοιχειοθετήσει τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα και ανάλογα με αυτά τα στοιχεία θα κληθούν να καταθέσουν κι άλλα άτομα.

Βαξεβάνης στον Άρειο Πάγο: Υπάρχουν στοιχεία - Θα αποκαλυφθούν όλα

Ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και στη συνέχεια έκανε δηλώσεις. Ο εκδότης της εφημερίδας Documento πέρασε το κατώφλι του γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, για να στοιχειοθετήσει τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα και ανάλογα με αυτά τα στοιχεία θα κληθούν να καταθέσουν κι άλλα άτομα.

Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σε δήλωσή του ο Κώστας Βαξεβάνης είπε ότι ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο να συνενώσει τις πέντε δικογραφίες για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που εκκρεμούν αυτή την ώρα στη δικαιοσύνη, να συνενωθούν υπό την εποπτεία ανώτατου εισαγγελέα. «Δεν είναι δυνατόν η δικαιοσύνη να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να κλείνει το μάτι στο πολιτικό σύστημα», είπε.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης θεωρεί ότι υπάρχουν στοιχεία και θα επανέλθει σε αυτά. Είπε ακόμα ότι δεν θέλει να πέσει στην παγίδα και να βρεθεί ο ίδιος κατηγορούμενος για την υπόθεση αυτή, όπως είχε συμβεί σε άλλες υποθέσεις όπως για παράδειγμα στη λίστα Λαγκάρντ. Υπάρχουν ακόμα, όπως είπε, και ηχητικά, τα οποία θα δημοσιεύσει στην εφημερίδα με μεγάλη προσοχή.

Δικηγόρος Κώστα Βαξεβάνη για υποκλοπές: Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου

«Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για παρακολουθήσεις υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, βουλευτών της αντιπολίτευσης, εκδοτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, πιστοποιούν ότι στην πατρίδα μας έχει εγκατασταθεί καθεστώς ζόφου», υποστήριξε ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρου του Κώστα Βαξεβάνη (φωτ.).

«Το Σύνταγμα, οι νόμοι, οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποτάσσονται στην αρχή του ενός ανδρός. Και στις μεθόδους του προσωπικού και οικογενειακού παρακράτους. Πρόκειται για εκφυλιστικά φαινόμενα θεσμικής εκτροπής, προς ικανοποίηση παρανοϊκής διαστροφής εξαιτίας προσωπικής ανασφάλειας. Οι "άριστοι" της εγκληματικής παρέας δεν ορρωδούν προ ουδενός, αφού κακοποιούν ακόμη και γυναικόπαιδα, αρκεί να συλλέγουν κατάλληλο προς πάσα χρήση και εκβίαση υλικό από την ιδιωτική ζωή εχθρών και φίλων.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανθίσταται λυσσαλέα στην αναζήτηση και αποκάλυψη της αλήθειας, γιατί τρέμει τις πολιτικές και νομικές συνέπειες των αξιόποινων πράξεων και παραλείψεών της. Ο ζόφος όμως δεν ταιριάζει στη Δημοκρατία. Η κοινωνία, η Ελλάδα, το πολίτευμα, έχουν ανάγκη από φως. Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού.

Η Εισαγγελική Αρχή δεν δικαιούται ρόλο Πόντιου Πιλάτου. Δεν έχει δικαίωμα να βραδυπορεί να εκτελέσει το καθήκον της σε μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, που παράγει φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης και πολιτικής παρακμής. Το νομικό κρυφτούλι με δράστες βαρύτατων κακουργημάτων δεν μπορεί να συνεχισθεί. Έστω και αργά, ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ξέρει τι μπορεί και τι πρέπει να πράξει.
Ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις είναι πασίγνωστα. Ολα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v