Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη προς ψήφιση στη βουλή η ρύθμιση για κάλυψη 10% των αγορών νοικοκυριών

«Ενίσχυση για την προμήθεια βασικών καταναλωτικών αγαθών, στο ύψος του πληθωρισμού. Το αδήριτο ερώτημα είναι: θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξη των πολιτών ή, για άλλη μια φορά, θα αποτελέσει εξαίρεση;», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τρίτη προς ψήφιση στη βουλή η ρύθμιση για κάλυψη 10% των αγορών νοικοκυριών

«Τα γεγονότα είναι μπροστά μας και τα πράγματα απλά: ο Πρωθυπουργός, ανταποκριθηκε στις απαιτήσεις της συγκυρίας και η Κυβέρνηση την Τρίτη φέρνει προς ψήφιση ρύθμιση που θα μετατρέψει τα έσοδα από την φορολόγηση των διυλιστηρίων σε άμεση ενίσχυση για 8,5 εκατομμύρια δικαιούχους», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου υφυπουργός. παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

«Ενίσχυση για την προμήθεια βασικών καταναλωτικών αγαθών, στο ύψος του πληθωρισμού. Το αδήριτο ερώτημα είναι: θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη στήριξη των πολιτών ή, για άλλη μια φορά, θα αποτελέσει εξαίρεση;».

Από τον Φεβρουάριο 2023 και για έξι μήνες (έως τον Ιούλιο 2023) δίνεται ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια ένταξης, σε supermarket και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων (φούρνους, minimarket, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία κτλ.).

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η ενίσχυση ανέρχεται σε 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων και έως τα ακόλουθα όρια που διαμορφώνονται ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10% ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v