Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεραμέως: Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Σκεπτικισμός με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής. Τι ισχύει για τις μάσκες.

Κεραμέως: Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Δυνατότητα απουσιών έως 5 ημέρες για όσα παιδιά νοσούν από εποχική γρίπη - μη υποχρεωτική η μάσκα
«Τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα» δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, στην οποία παραπέμπει η εγκύκλιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στην παγκόσμια έξαρση της γρίπης, απέστειλε τη φετινή οδηγία στα σχολεία μας στη βάση εισήγησης του Υπουργείου Υγείας νωρίτερα από άλλες χρονιές, συμπεριλαμβάνοντας ένα ευρύ χρονικό διάστημα για τη μη προσμέτρηση απουσιών.

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Επιφυλάξεις είχαν διατυπωθεί από το Νίκο Καπραβέλο, διευθυντή στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, που είχε είπε πως θα ήταν εύλογο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της γρίπης αλλά και λόγω της έλλειψης των κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Η έξαρση του λεγόμενου «κοκτέιλ» κορωνοϊού, γρίπης και αναπνευστικού ιού RSV έχει προκαλέσει την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας.

Τι ισχύει για τις μάσκες

Στην ερώτηση αν τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας απάντησε: «εάν κάποιο παιδί θέλει να φοράει μάσκα, είναι δικαίωμά του. Δεν υπάρχει όμως καμία συζήτηση για μάσκα ούτε με το υπουργείο Υγείας ούτε με την επιτροπή των ειδικών».

Στόχος να φύγουμε σιγά-σιγά από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή

«Για 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας διορισμός, από το 2008 έως το 2020. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση συνολικά είχαμε πει θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό γιατί πολύ ωραίες όλες οι μεταρρυθμίσεις αλλά αν επενδύσεις πρώτα από όλα στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης, τότε όλα τα άλλα είναι μάταια», πρόσθεσε η κ. Κεραμέως.

«Γι' αυτό διορίσαμε 25 χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς και 6 χιλιάδες στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Στόχος μας είναι να φύγουμε σιγά - σιγά από την στρεβλή εφαρμογή του αναπληρωτή. Αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να επενδύει στους μόνιμους εκπαιδευτικούς, θα συνεχίζει να εξορθολογίζει το πλαίσιο του ανθρώπινου δυναμικού».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v