Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ζέρβα με τον νέο γενικό πρόξενο των ΗΠΑ Τζ. Ισμαήλ

Ο κ. Ζέρβας και ο κ. Ισμαήλ μεταξύ άλλων, συζήτησαν για την αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη μέσω εταιριών υψηλής τεχνολογίας.

Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Ζέρβα με τον νέο γενικό πρόξενο των ΗΠΑ Τζ. Ισμαήλ

Η ενίσχυση της παρουσίας αμερικανικών εταιριών υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη και τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον νέο Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Τζέρι Ισμαήλ.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο τον πρόξενο και τον καλωσόρισε στην πόλη, του μίλησε για την ιστορία της, αλλά και τα σύγχρονα επιτεύγματα και διακρίσεις της με επίκεντρο τον τουρισμό, την τεχνολογία και τις υποδομές.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις πρόσφατες προκλήσεις που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα από την πανδημία έως το ενεργειακό και τις επιπτώσεις που είχαν στην πόλη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να ενημερώνει τον κ. Ισμαήλ για τα νέα project που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Ζέρβας και ο κ. Ισμαήλ συζήτησαν για την αύξηση της αμερικανικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη μέσω εταιριών υψηλής τεχνολογίας (Cisco, Nasdaq, Chubb κ.α.) και όχι μόνο αλλά και τη σημαντική παρουσία Αμερικανών τουριστών που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν φανατικά τη Θεσσαλονίκη ως έναν προορισμό με έντονο αρχαιολογικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Ισμαήλ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την πεποίθηση πως το μέλλον της προμηνύεται λαμπρό και ο ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια ενισχυμένος ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έδειξε για το μετρό, το Μουσείο Ολοκαυτώματος και την ανάπλαση της ΔΕΘ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v