Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεϊμαράκης σε ευρωκοινοβούλιο: Είναι η ώρα η Ευρώπη να αποδείξει το ρόλο ύπαρξής της

Στις έκτακτες περιπτώσεις η Ευρώπη πρέπει να δρα ταχύτατα, χωρίς περιορισμούς, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και πρωτόκολλα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και κόπους ζωής, τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ μιλώντας στην Ολομέλεια.

Μεϊμαράκης σε ευρωκοινοβούλιο: Είναι η ώρα η Ευρώπη να αποδείξει το ρόλο ύπαρξής της

Την άμεση ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών και των χρηματοδοτικών εργαλείων για την ανακούφιση και στήριξη των Ελλήνων, που επλήγησαν από την καταστροφική θεομηνία ζήτησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην έκτακτη συζήτηση για τις φυσικές καταστροφές, η οποία επικεντρώθηκε στην Ελλάδα, ο κ. Μεϊμαράκης, αφού παρουσίασε την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλία, επισήμανε εμφατικά ότι στις έκτακτες περιπτώσεις η Ευρώπη πρέπει να δρα ταχύτατα, χωρίς περιορισμούς, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και πρωτόκολλα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές και κόπους ζωής.

Όπως υπογράμμισε « τώρα είναι η ώρα που η Ευρώπη οφείλει να αποδείξει τον ρόλο ύπαρξής της, την αλληλεγγύη της και τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v