Π. Μαρινάκης: Δεν μετέβη στη Λιβύη κλιμάκιο της ΕΥΠ

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης εμπιστοσύνης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό του στρατεύματος, στρατηγό κ. Φλώρο, δηλώνει.

Π. Μαρινάκης: Δεν μετέβη στη Λιβύη κλιμάκιο της ΕΥΠ

Για το αποτέλεσμα των εκλογών για τη νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ, ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Είναι μια εσωκομματική διαδικασία άλλου κόμματος, είναι απολύτως σεβαστή και δεν εμπλεκόμαστε. Η Κυβέρνηση ούτε μπορεί, ούτε θέλει, ούτε πρέπει να πάρει θέση. Ευχόμαστε να αποκτήσει ο τόπος μια αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, να ασκεί κριτική χωρίς τοξικό λόγο και από εκεί και πέρα να πάμε μπροστά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε ικανοποίησης ούτε απογοήτευσης στην ανακοίνωση του αποτελέσματος. Κάθε φορά που υπάρχει μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία -και είναι σημαντικό που και ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε αυτήν, έστω και καθυστερημένα- είναι θετική εξέλιξη. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι πλησίασε ο αριθμός που ψήφισαν τώρα που υπάρχουν 5 υποψήφιοι αυτόν των προηγούμενων εκλογών, με έναν μόνο υποψήφιο», τόνισε.

Για τον τραγικό θάνατο των πέντε Ελλήνων στη Λιβύη, ο κ. Μαρινάκης διέψευσε ότι μετέβη στην αφρικανική χώρα κλιμάκιο της ΕΥΠ για να διερευνήσει τις πτυχές του «τραγικού αυτοκινητικού δυστυχήματος», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άρσης εμπιστοσύνης ή λιγότερης εμπιστοσύνης στον αρχηγό του στρατεύματος, στρατηγό κ. Φλώρο.

Το ίδιο απάντησε και για τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι δεν υπάρχει μια σχετική τέτοια βάση για να του καταλογίσει κάποιος ευθύνες. «Έχουν απορριφθεί τα fake news, συνεχίζουμε να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ας μην τις βάζουμε στην πολιτική αντιπαράθεση. Όταν υπάρχει κάτι μεμπτό, προφανώς όλοι οφείλουν να απαντήσουν», είπε και επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για ανασχηματισμό.

Σχετικά με το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Πιστεύουμε στον διάλογο, η συζήτηση αύριο θα κινηθεί σε όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνάντηση στο Βίλνιους και θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα. Η Ελλάδα πιστεύει στην επίλυση της μοναδικής διαφοράς που μας χωρίζει με την Τουρκία, όμως δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Ερωτηθείς για τον δήμαρχο της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, είπε ότι «η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω σχετικά με τη διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Το ζήτημα δεν είναι απλά ελληνικό αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θα συνεχίσουμε να το θέτουμε σε ανώτατο επίπεδο».

Αναφορικά με πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών για «13 κόκκινες κάρτες ευρωπαϊκού οργανισμού σιδηροδρόμων στην κυβέρνηση», ο κ. Μαρινάκης δεν το διέψευσε, όμως διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για έκθεση αλλά για σχέδιο έκθεσης, μια «απόρρητη εσωτερική διαδικασία, στην οποία εκκρεμούν να ενταθούν σε αυτήν οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς, ώστε να υλοποιηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v