Συναντήσεις Γ. Γεραπετρίτη με τους ΥΠΕΞ Κουβέιτ και Ομάν

Οι συζητήσεις εστιάστηκαν στις περιφερειακές εξελίξεις και στις διμερείς σχέσεις, στη διεύρυνση της συνεργασίας, την οικονομία, τον τουρισμό, τον κατασκευαστικό τομέα, την ενεργειακή διαφοροποίηση, τις ΑΠΕ.

Συναντήσεις Γ. Γεραπετρίτη με τους ΥΠΕΞ Κουβέιτ και Ομάν

Συνάντηση με τον υπουργό του Κουβέιτ σεΐχη Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος βρίσκεται στο Μουσκάτ για την Υπουργική Σύνοδος ΕΕ-Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου (GCC).

Ο κ. Γεραπετρίτης εστίασε στις σχέσεις Ελλάδας- Κουβέιτ και στις περιφερειακές εξελίξεις, ενώ οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν προσκλήσεις για εκατέρωθεν επισκέψεις, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Ομάν Sayyid Badr bin Hamad bin Hamood Albusaidi. Ο κ. Γεραπετρίτης τον συνεχάρη για τη διοργάνωση της Συνόδου, ενώ τόνισε ότι «το Ομάν είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή και η Ελλάδα προσβλέπει να γίνει γέφυρα των χωρών του GCC στην Ευρώπη», σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Η διμερής συζήτηση εστιάστηκε στη διεύρυνση της συνεργασίας, την οικονομία, τον τουρισμό, τον κατασκευαστικό τομέα, την ενεργειακή διαφοροποίηση, τις ΑΠΕ, τα "έξυπνα νησιά" και τον πολιτισμό», καθώς σε «συνέργειες για την προώθηση της συνδεσιμότητας στον Ινδικό Ωκεανό και τη Μέση Ανατολή», όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v