Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα η Ν. Κεραμέως

Η ΥΠΕΣ θα συμμετάσχει ως πρόεδρος στο Global Strategy Group του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που θα πραγματοποιηθεί 7-8 Δεκεμβρίου, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση. Ποια θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Στο Παρίσι μεταβαίνει σήμερα η Ν. Κεραμέως

Στο Παρίσι μεταβαίνει την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως (φωτ.), προκειμένου να συμμετάσχει ως Πρόεδρος στο Global Strategy Group του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), εκπροσωπώντας την ελληνική Κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το Global Strategy Group του ΟΟΣΑ πραγματοποιείται στις 7-8 Δεκεμβρίου και συνιστά ένα από τα κορυφαία διεθνή φόρα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών από τα 38 κράτη μέλη του ΟΟΣΑ με στόχο την εμβάθυνση συνεργασιών μεταξύ τους και την ανάπτυξη κοινών πολιτικών για την αντιμετώπιση προβλημάτων διεθνούς εμβέλειας.

Η βασική θεματολογία του φετινού Global Strategy Group του ΟΟΣΑ αφορά στην ανάγκη επανασχεδιασμού δημόσιων πολιτικών και δημοσιονομικών προγραμμάτων, εν όψει αυξανόμενων νέων προκλήσεων.

Συγκεκριμένα, το φετινό Global Strategy Group στο οποίο θα προεδρεύσει η κυρία Κεραμέως, θα επικεντρωθεί στο δημογραφικό, την κλιματική κρίση, την εξελισσόμενη γεωπολιτική κατάσταση ανάμεσα σε άλλα ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν τέσσερα βασικά σενάρια στρατηγικής ανάλυσης προοπτικών. Στόχος είναι να αναπτυχθεί μία δέσμη πολιτικών επιλογών που θα απαντά στα παραπάνω σενάρια. Θα εξεταστούν οι επιπτώσεις κάθε σεναρίου σε βασικούς τομείς, όπως η αλυσίδα εφοδιασμού και το εμπόριο, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η διαχείριση των δημογραφικών προκλήσεων και οι σχέσεις με τις αναπτυσσόμενες και αναδυόμενες οικονομίες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Παρίσι η κ. Κεραμέως θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Mathias Cormann, τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Καινοτομίας του Δημόσιου Τομέα του ΟΟΣΑ, Marco Daglio, καθώς επίσης και με τον Γάλλο Υπουργό Μετασχηματισμού Δημοσίου Τομέα και Λειτουργίας του Δημοσίου Stanislas Guerini. Παράλληλα, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι όπου θα ενημερώσει την ομογενειακή κοινότητα για το σχέδιο νόμου που αφορά στην Επιστολική Ψήφο. Τέλος, το πρόγραμμά της Υπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στο Εθνικό Ίδρυμα Δημόσιας Διοίκησης όπου θα συναντηθεί με την επικεφαλής του Maryvonne Le Brignonen. Την κ. Κεραμέως θα συνοδεύσει ο πρέσβης της Ελλάδος στη Γαλλία, με παράλληλη διαπίστευση στο Μονακό, Δημήτριος Ζεβελάκης.

Στο Global Strategy Group 2023 η Υπουργός Εσωτερικών θα συνοδεύεται από τον Πρέσβη της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ, Καθηγητή κ. Γιώργο Παγουλάτο, ο οποίος έχει συνεισφέρει καθοριστικά στη διαμόρφωση της φετινής ατζέντας στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v