Μαρινάκης για τροπολογία: Δεν αλλάζει το καθεστώς για μετανάστες

«Η ρύθμιση δεν ισχύει για το διηνεκές. Δεν ισχύει από εδώ και πέρα. Δεν αφορά αυτούς που έρχονται από εδώ και πέρα. Έχουν υπολογιστεί αυτοί οι άνθρωποι σε περίπου 28.000», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης για τροπολογία: Δεν αλλάζει το καθεστώς για μετανάστες

«Δεν αλλάζει το καθεστώς απονομής άδειας διαμονής και συνολικά το πλαίσιο πολιτικής. Παραμένουν τα επτά έτη», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στον Alpha.

Οπως τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης, «είναι μία διάταξη, που δεν ήρθε νύχτα, ήρθε στην Επιτροπή και συζητήθηκε, η οποία έχει μια εφάπαξ ρύθμιση για ανθρώπους που βρίσκονται στη χώρα μας μέχρι 30 Νοεμβρίου 2023, για τουλάχιστον τρία χρόνια και παίρνουν, υπό την προϋπόθεση λήψης βεβαίωσης από τον εργοδότη, άδεια διαμονής για εργασία και η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί αν παύσει η σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Η ρύθμιση αυτή δεν ισχύει για το διηνεκές. Δεν ισχύει από εδώ και πέρα. Δεν αφορά αυτούς που έρχονται από εδώ και πέρα. Έχουν υπολογιστεί αυτοί οι άνθρωποι σε περίπου 28.000.

Είναι κάτι που έχει πάρα πολύ σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Καταγράφονται κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται και δουλεύουν στη χώρα μας και δεν είναι καταγεγραμμένοι, κάτι που βοηθάει στην ασφάλεια της χώρας, τη δημόσια τάξη και την οικονομία, καθώς αντιμετωπίζεται η μαύρη εργασία.

Γίνεται σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, έχει γίνει και πολλές φορές και στη χώρα μας για πολλούς περισσότερους ανθρώπους και όχι με τόσο αυστηρά κριτήρια.

Εξάλλου, γίνεται πολύ πιο γρήγορη η διαδικασία επιστροφής όσων δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v