Απάντηση Μαξίμου σε Ολυμπιακό: Δεν μπορεί να συνδέουμε την κυβέρνηση με λάθη διαιτητών

«Όλοι όσοι εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ανοίγουμε τον διάλογο για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Απάντηση Μαξίμου σε Ολυμπιακό: Δεν μπορεί να συνδέουμε την κυβέρνηση με λάθη διαιτητών

Για την επίθεση που εξαπέλυσε στην κυβέρνηση η ΠΑΕ Ολυμπιακός, δια του Αλέξη Κούγια, αμέσως μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομάδας με την ΑΕΚ, ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε, «η κυβέρνηση, όπως έχει καθήκον, οφείλει να προστατεύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό από οποιαδήποτε φαινόμενα βίας. Θα εφαρμοστούν όλα αυτά που ανακοινώσαμε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε από πάνω, παρακολουθώντας τις εξελίξεις. Από την πλευρά της, η Δικαιοσύνη, ως οφείλει, κάνει τη δουλειά της. Από εκεί και πέρα, υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει σε τέτοια ζητήματα. Αλίμονο αν μπορούσε. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς μια διαιτητική απόφαση συνδέεται με την κυβέρνηση του τόπου και τον πρωθυπουργό. Πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις... Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω αποφάσεις διαιτητών, δεν μπορεί να συνδέουμε την κυβέρνηση του τόπου με μία ή ενδεχομένως περισσότερες λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις».

Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός την Τετάρτη, με τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, θα ανοίξει τον δημόσιο διάλογο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. «Πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε, να παραθέσουμε τα επιχειρήματά μας, να εξηγήσουμε στους πολίτες, στα άλλα κόμματα και στην κοινωνία των πολιτών τι θέλουμε να κάνουμε, γιατί μιλάμε. Ο πρωθυπουργός θα δώσει περισσότερα στοιχεία για τη συγκεκριμένη νομοθέτηση. Τηρεί τον λόγο του, αυτά που εννοεί, τα κάνει πράξη. Θα γίνει ουσιαστική συζήτηση, χωρίς κραυγές, με επεξήγηση και επιχειρηματολογία, καλύτερα να περιμένουμε. Έχει έρθει η ώρα να αρχίσει να αποτυπώνεται πρώτα η ουσία του θέματος, τι θέλουμε να νομοθετήσουμε. Η πρώτη φάση είναι η συζήτηση, όπως να διαχωρίσουμε τις έννοιες και τι σημαίνει στις υπόλοιπες χώρες. Με βάση αυτή θα γίνει η τελική νομοθέτηση. Η επόμενη φάση είναι η ανακοίνωση του χρόνου και όλων των παρεπόμενων μιας συγκεκριμένης ψηφοφορίας, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο», σημείωσε. Για τις αντιδράσεις υπουργών, όπως του Μάκη Βορίδη, σχολίασε: «Όταν κάποιος ερωτάται για ένα θέμα, απαντά με βάση την προσωπική του άποψη. Γενικότερα είναι σημαντικό να περιμένουμε για να δούμε τι θα έρθει. Είμαστε πολύ κοντά να αρχίσει η συζήτηση με περισσότερα στοιχεία και δεδομένα».

Σχετικά με την ακρίβεια, αναγνώρισε και πάλι πως πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. «Όταν έχουμε παράπονα για προϊόντα με αυξημένη τιμή, πρέπει να το διερευνήσουμε περισσότερο. Υπάρχει έντονος προβληματισμός, ωστόσο, μετά από πάρα πολλά χρόνια, έχουμε την κατάλληλη δομή, με εντατικούς ελέγχους, να επιβάλλει πρόστιμα, που έχουν αρχίσει να αποδίδουν. Είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, η κυβέρνηση το αξιολογεί, βλέπει τα δεδομένα και όταν πρέπει να λάβει αποφάσεις, το κάνει».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απόκτησης των μαχητικών αεροσκαφών F35 από τις ΗΠΑ, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα, όσον αφορά τα εξοπλιστικά, θα λάβει όσα βρίσκονται στον προγραμματισμό, ο οποίος προχωρά κανονικά».

Παράλληλα, διέψευσε εκ νέου ότι ο πρωθυπουργός το 2019 προσέφερε στον Στέφανο Κασσελάκη θέση υπουργού της κυβέρνησής του. «Είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας, το διαψεύδουμε κατηγορηματικά, ανήκει στην κατηγορία των fake news. Επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο με επιχειρήματα, ανακαλύπτει κάθε φορά δήθεν ζητήματα, εμφανίζει ψέματα ως ειδήσεις. Δεν ενδιαφέρει τον κόσμο πάρα πολύ αυτό, αλλά οφείλουμε να απαντάμε όταν ακούμε τόσα ψέματα».

Για την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Συμβαίνει και στη χώρα μας, όπως και σε άλλες της Ευρώπης, όμως δεν έχει καταγραφεί κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Μεγάλη σημασία έχει να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών, να ακολουθούμε τις συστάσεις και τις οδηγίες για τον εμβολιασμό. Είναι σημαντικό να γίνεται η ετήσια δόση του εμβολιασμού. Να ακολουθούμε τους κανόνες της αυτοπροστασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v