Μαρινάκης: Αυξημένη θεσμική υποχρέωση υπουργών να ψηφίσουν το ν/σ για ομόφυλους

Προτεραιότητα «να πείσουμε το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και κυρίως την κοινωνία», για το νομοσχέδιο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κριτική για τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μαρινάκης: Αυξημένη θεσμική υποχρέωση υπουργών να ψηφίσουν το ν/σ για ομόφυλους

Ως μια «δίκαιη και αυτονόητη παρέμβαση», χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Κληθείς να ξεκαθαρίσει τη στάση του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στους υπουργούς και το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας σε αυτούς, ανέφερε: «Ήταν σαφής η αναφορά του πρωθυπουργού. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εφόσον συμμετέχουν σε αυτό, έχουν μια αυξημένη θεσμική υποχρέωση στη συνέχεια για την ψήφιση του νομοσχεδίου».

Σε ερώτηση αν αυτό αφορά και τους υφυπουργούς, δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο και έθεσε ως προτεραιότητα «να πείσουμε το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και κυρίως την κοινωνία, με ενωτικό λόγο, εκθέτοντας το σύνολο των επιχειρημάτων μας». Εφόσον γίνουν αυτά κατανοητά, όπως είπε, «δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να εναντιωθεί κάποιος σε αυτή την πρωτοβουλία».

Παράλληλα, άσκησε κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στο ζήτημα: «Δεν είναι σοβαρή στάση του ΠΑΣΟΚ που λέει ότι θα υπερψηφίσει, αν ψηφίσουν πολλοί βουλευτές της ΝΔ και θα καταψηφίσει, αν δεν ψηφίσουν πολλοί βουλευτές της ΝΔ… Στον ΣΥΡΙΖΑ, ας κάνουν το πρώτο βήμα και αν έρθουν ποτέ στην εξουσία, ας ψηφίσουν -εμείς διαφωνούμε- και τα υπόλοιπα που προτείνουν».

Για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας και την κριτική της αντιπολίτευσης, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Λέγοντας ο κ. Κασσελάκης ότι δεν πρόκειται για εισαγόμενη ακρίβεια, αλλά για ακρίβεια Μητσοτάκη, τότε όλοι οι πίνακες που συγκρίνουν το σύνολο των χωρών για τον πληθωρισμό είναι κατασκεύασμα της κυβέρνησης ή μια εικονική πραγματικότητα που κατασκεύασε ο κ. Κασσελάκης! Στερούνται οποιασδήποτε σοβαρότητας. Είναι μια ανάλυση που υιοθετεί και το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό.

Πρόκειται για μια τακτική προηγούμενων ετών που δεν οδήγησε πουθενά. Αυτή η λογική καταδικάστηκε και στις πρόσφατες εκλογές και καταδικάζεται καθημερινά από τους πολίτες. Είναι εισαγόμενη ακρίβεια, είναι ένα δυναμικό και επίμονο φαινόμενο. Οι παρεμβάσεις αυτές δεν ήταν ούτε οι πρώτες ούτε θα είναι οι τελευταίες, εφόσον επιμένει αυτό το φαινόμενο. Το πιο σημαντικό είναι τα μόνιμα μέτρα που λαμβάνονται, δηλαδή η σταδιακή αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Αν θέλει η αντιπολίτευση να ασκήσει εποικοδομητική κριτική, το θέλουμε και το χρειαζόμαστε, αν βαφτίζει μια εισαγόμενη κρίση ως ακρίβεια Μητσοτάκη, είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι δεν ισχύει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v