Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν.Αριστερά: Ανέλαβε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού ο Γ.Σακελλαρίδης

Συνάντηση με τον Αλέξη Χαρίτση και “επιστροφή” στην ενεργό πολιτική. “Όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά".

Ν.Αριστερά: Ανέλαβε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού ο Γ.Σακελλαρίδης

Στην ενεργό πολιτική επιστρέφει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ως υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς, όπως επισημοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρόεδρο της Κ.Ο., Αλέξη Χαρίτση.

“Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ευθύνη της Νέας Αριστεράς να αποτελέσει την πειστική διέξοδο της ελληνικής κοινωνίας”, δήλωσε ο κ.Χαρίτσης μετά το τέλος της συνάντησης.

Και πρόσθεσε: “Τώρα είναι η ώρα της συνεννόησης των δυνάμεων. Ο Γαβριηλ θα είναι στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του υπευθύνου πολιτικού σχεδιασμού”.

Από την πλευρά του, ο κ.Σακελλαρίδης εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για την εξέλιξη διότι “μετά από χρόνια απουσίας νιώθω ότι επιστρέφω στο σπίτι μου”.

Απηύθυνε κάλεσμα δε, “σε όλους τους ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας”, με τη διαβεβαίωση ότι “η Νέα Αριστερά θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί”.

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε εάν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, ο κ.Χαρίτσης απάντησε διπλωματικά “έχουμε πολύ χρόνο μπροστά, θα τα δούμε στον καιρό τους”, ενώ ο κ.Σακελλαρίδης πρόσθεσε ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν συλλογικά.

Η πολυετής απουσία και η στήριξη στην Ε.Αχτσιόγλου

Ο κ.Σακελλαρίδης ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα (μέχρι τον Ιούλιο του 2015) ενώ παραιτήθηκε λόγω συμβιβασμού με τους “θεσμούς” μετά το δημοψήφισμα.

Επενεξελέγη βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ωστόσο ένα μήνα μετά παραιτήθηκε και παρέδωσε την έδρα, όπως έκανε και η Βασιλική Κατριβάνου.

Στη διάρκεια των οκτώ χρόνων από τότε, έμεινε εκτός κομματικής και πολιτικής δράσης, ενώ ήταν διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και του ινστιτούτου “Έteron”.

Επανεμφανίσθηκε πολιτικά την περσινή άνοιξη, δηλώνοντας δημοσίως τη στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη συνέχεια στήριξε την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του κόμματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v