Στην Δυτική Όχθη ο Στέφανος Κασσελάκης

Διήμερη επίσκεψη Κυριακή-Δευτέρα. Επαφές, κατ΄αρχάς, με εκπροσώπους της PLO, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού αλλά και επικοινωνιακού ρίσκου.

Στην Δυτική Όχθη ο Στέφανος Κασσελάκης

Διήμερη επίσκεψη στη Δυτική Όχθη σχεδιάζει ο Στέφανος Κασσελάκης την Κυριακή και την Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ατύπως επιβεβαιώνονται, αναφέρουν ότι θα έχει επαφές στα παλαιστινιακά εδάφη με εκπροσώπους της PLO και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

“Θα υπάρξουν κι άλλες επαφές που ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί”, αναφέρουν πηγές, ενώ δεν αποκλείεται να επιδιώξει συνάντηση και με την ισραηλινή πλευρά χάριν των αναγκαίων ισορροπιών.

Κατά τον σχεδιασμό, ο κ.Κασσελάκης θα μεταβεί στην Δυτική Όχθη (Ραμάλα) μέσω Τελ Αβίβ.

Πρόκειται για κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού αλλά και επικοινωνιακού ρίσκου, μετά και την αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα Νόαμ Κατς στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι “μέρος της Χαμάς κάνει τρομοκρατικές ενέργειες”.

Όπως σημείωσε ο κ.Κατς στα social media “ο ισχυρισμός ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες» είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες”.

Ολόκληρη η δήλωση του κ.Κασσελάκη ήταν: “Η Χαμάς έχει ένα μέρος το οποίο όντως κάνει τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό ισχύει. Από κει και πέρα το θέμα είναι πώς μπορούμε εμείς να παρέμβουμε ως Διεθνής Κοινότητα για να φέρουμε μια ανάπτυξη σ’ αυτή την περιοχή, η οποία να μην έχει ανάγκη τη Χαμάς και να κάνει τοπικό έργο σε ζητήματα ανθρωπιστικής βοήθειας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v