Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναλειτουργία μετ' εμποδίων στη ρωσική αγορά

Το χρηματιστήριο της Ρωσίας άνοιξε με άνοδο 12,5% για τον δείκτη Micex καθώς αποκαθίσταται η λειτουργία της αγοράς κατόπιν τριήμερης διακοπής.

Επαναλειτουργία μετ εμποδίων στη ρωσική αγορά
Το χρηματιστήριο της Ρωσίας άνοιξε με άνοδο 12,5% για τον δείκτη Micex καθώς αποκαθίσταται η λειτουργία της αγοράς κατόπιν τριήμερης διακοπής. O δείκτης διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο +18%.

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου RTS, που διαπραγματεύεται σε δολάρια και έχει μικρότερη εμπορευσιμότητα, άνοιξε με άνοδο 2,6%.

Στις αρχές της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες του ρωσικού χρηματιστηρίου υπέστησαν απώλειες άνω του 20%, με αποτέλεσμα την άρση των διαπραγματεύσεων στις ρωσικες αγορές, καθώς η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου και οι γεωπολιτικές ανησυχίες επέτειναν τις πιέσεις εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης στη Μόσχα.

Αυτή την ώρα η μετοχή της Rosneft εκτινάσσεται 25%, της Gazprom 17% και της τράπεζας VTB 40%.

Ράλι ανακούφισης εκδηλώνεται σε όλα τα διεθνή χρηματιστήρια, κατόπιν των συντονισμένων παρεμβάσεων τόνωσης της ρευστότητας, και ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών εκτινάσσεται 5,6% στις 810 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Αρχές προχώρησαν σε διακοπή των διαπραγματεύσεων για μία ώρα, αυτή τη φορά εξαιτίας της "έκρηξης ανόδου", η οποία θεωρήθηκε υπερβολική. Τελικώς, όμως, η αγορά ξεκίνησε εκ νέου να λειτουργεί κανονικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v