Απαγόρευση short selling σε Γερμανία, Γαλλία

Διεύρυνση της απαγόρευσης short selling στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Αυστραλία και στην Ταϊβάν αποφασίστηκε σήμερα, κατόπιν ΗΠΑ, Βρετανίας, Ελβετίας και Ιρλανδίας.

Απαγόρευση short selling σε Γερμανία, Γαλλία
Διεύρυνση της απαγόρευσης short selling στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Αυστραλία και στην Ταϊβάν αποφασίστηκε σήμερα στις παραπάνω οικονομίες.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή έχει επιβληθεί απαγόρευση short selling χρηματοοικονομικών τίτλων στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, καθώς και στην Ελβετία και στην Ιρλανδία.

Ο στόχος της απαγόρευσης είναι να οχυρωθούν οι τράπεζες από τις εν λόγω συναλλαγές, που «ευθύνονται» σε μεγάλο βαθμό για την πτώση τιμών μετοχών και την επιδείνωση της πιστωτικής κρίσης.

Η BaFin, η γερμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, απαγόρευσε την ανάληψη θέσεων short (με πρόβλεψη πτώσης) σε εταιρίες μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank και η Commerzbank, έως το τέλος του έτους.

Η γαλλική Autorite des Marches Financiers και η βελγική Banking, Finance and Insurance Commission επέβαλαν τρίμηνους περιορισμούς για τη Fortis, την Dexia, την Credit Agricole και άλλες εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v