Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stiglitz: Υπερβολική η αισιοδοξία των αγορών

Η ανεργία στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενισχύεται και θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ οι αγορές υπερβάλλουν στις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη, προειδοποίησε ο κ. Stiglitz.

Stiglitz: Υπερβολική η αισιοδοξία των αγορών
Η ανεργία στις ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενισχύεται και θα πρέπει να αποτελέσει τη βασική προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης, ενώ οι αγορές μάλλον υπερβάλλουν στις προβλέψεις τους για την ανάκαμψη, προειδοποίησε ο κ. Stiglitz.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος σε συνέντευξή του στο Bloomberg από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται λόγω της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας τόνισε ότι "εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυροί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία", φροντίζοντας να προειδοποιήσει πως "υπάρχει ο κίνδυνος οι αγορές να έχουν υπερβάλει σε ό,τι αφορά την εκτίμησή τους για τη δύναμη της ανάκαμψης". 

Όσον αφορά στην ανεργία στις ΗΠΑ, τόνισε ότι "είναι ξεκάθαρο πως η κατάσταση θα συνεχίσει να χειροτερεύει" και πρόσθεσε ότι αυτό που είναι ανησυχητικό αφορά στο γεγονός πως αρκετοί Αμερικανοί πολίτες δυσκολεύονται να βρουν εργασία πλήρους απασχόλησης το οποίο συχνά δεν περιλαμβάνεται στην εκτίμηση για τις προοπτικές της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

"Η ανάπτυξη φέτος δεν θα είναι τόσο ισχυρή ώστε να υπάρξει βελτίωση στην αγορά εργασίας", υπογράμμισε ο κ. Stiglitz, αναφερόμενος στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v