Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απόπειρα ανάκαμψης για το χρυσό

Διστακτικά βήματα ανόδου για την τιμή του χρυσού κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους. Κέρδη επίσης για ασήμι και πλατίνα.

Απόπειρα ανάκαμψης καταγράφεται στην αγορά χρυσού μετά την ελεύθερη πτώση για την τιμή του πολύτιμου μετάλλου κατά το 2013. Η τιμή spot του χρυσού ενισχύθηκε σε υψηλό 2 εβδομάδων, αγγίζοντας τα 1.228,10 δολ. ανά ουγκιά με άνοδο 1,1%. Τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου καταγράφουν άνοδο της τάξεως του 2%.

Σημειώνεται ότι η τιμή του χρυσού κατέγραψε την προηγούμενη χρονιά τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών δεκαετιών. Συγκεκριμένα υποχώρησε κατά 28% τερματίζοντας μία 12ετή περίοδο αδιάλειπτης ανόδου, κυρίως λόγω των προθέσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει και την παροχή ρευστότητας στις αγορές.

Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν τη σημερινή άνοδο της τιμής του χρυσού στην αυξημένη ζήτηση κυρίως από Κινέζους αγοραστές που θέλουν να εκμεταλλευθούν τη σημαντική διόρθωση των τιμών. Το ασήμι ενισχύεται κατά 3,2% στα 19,94 δολ. ανά ουγκιά και η τιμή spot της πλατίνας κατά 1,5% στα 1.391 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v