Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ντου» σε EADS, ThyssenKrupp, Rheinmetall για «μίζες»

Η κοινοπραξία Atlas Elektronik και η Rheinmetall Defence Electronics ερευνήθηκαν καθώς είναι ύποπτες για «μίζες» ύψους 18 εκατ. ευρώ και φοροαποφυγή, ανέφερε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα.

«Ντου» σε EADS, ThyssenKrupp, Rheinmetall για «μίζες»

Έφοδο στα γραφεία κοινοπραξίας των EADS και ThyssenKrupp και στα γραφεία της Rheinmetall έκαναν αυτήν την εβδομάδα οι γερμανικές αρχές, λόγω υποψίας για δωροδοκία που σχετίζεται με την παραγγελία των υποβρυχίων από την Ελλάδα, δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα της Βρέμης.

Η κοινοπραξία Atlas Elektronik και η Rheinmetall Defence Electronics ερευνήθηκαν καθώς είναι ύποπτες για «μίζες» ύψους 18 εκατ. ευρώ και φοροαποφυγή, ανέφερε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα στην Sueddeutsche Zeitung.

Οι EADS και η ThyssenKrupp επιβεβαίωσαν την έφοδο, ενώ η Rheinmetall δεν ήταν διαθέσιμη για σχολιασμό, ωστόσο η Sueddeutsche Zeitung ανέφερε, επικαλούμενη εκπρόσωπο της εταιρείας, πως αρνείται τις κατηγορίες.

Η ThyssenKrupp ανέφερε πως ανακάλυψε το θέμα από μόνη της «στο πλαίσιο έρευνας συμμόρφωσης» και ειδοποίησε το 2010 τις αρχές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v