Σε χαμηλό 5 ετών ο πληθωρισμός στην Κίνα

Σενάρια αποπληθωριστικών πιέσεων και στην Κίνα. Σε χαμηλό 5 ετών διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή. Οι εξελίξεις στην αγορά εμπορευμάτων και ο εισαγόμενος αποπληθωρισμός.

Σε χαμηλό 5 ετών ο πληθωρισμός στην Κίνα

Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδεικνύεται η υποχώρηση του πληθωρισμού στην Κίνα δίνοντας νέα τροφή στα σενάρια για σημαντική επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Αν και σημαντικό μέρος της υποχώρησης αποδίδεται την πτωτική πορεία που καταγράφεται στις τιμές των εμπορευμάτων, γεγονός είναι ότι πλέον και στην Κίνα γίνεται πλέον συζήτηση περί αποπληθωριστικών πιέσεων.

«Οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν ότι ενδεχομένως οι διεθνείς αποπληθωριστικές πιέσεις μεταδίδονται και την Κίνα» δήλωσε ο Dariusz Kowalczyk, της Credit Agricole και συμπληρώνει: «Οι χαμηλές ενδείξεις πληθωρισμού θα ανοίξουν την πόρτα για πιο στοχευμένη χαλάρωση της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής».

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε το Σεπτέμβριο κατά 1,6% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης στο 1,7%. Τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 2%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v