Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Υποβαθμίζει το outlook για Γαλλία σε «αρνητικό»

Η πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας παραμένει στο "ΑΑ+" αλλά ο οίκος αναθεωρεί το outlook σε "αρνητικό" από "σταθερό". Είχε προηγηθεί παρόμοια κίνηση από την Standard & Poor's. Οι βασικές εστίες προβληματισμού και η κόντρα με τις Βρυξέλλες για τη λιτότητα.

Fitch: Υποβαθμίζει το outlook για Γαλλία σε «αρνητικό»

Μετά την Standard & Poor’s και η Fitch Ratings προχώρησε σε υποβάθμιση του outlook για την οικονομία της Γαλλίας, αναφέροντας ως βασικές αιτίες τους κινδύνους στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, αλλά και την ευρύτερη συζήτηση για τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος.

 «Ο ποσοτικός αντίκτυπος των πρόσφατων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι αβέβαιος και η Fitch εκτιμά πως δεν είναι επαρκής για να ανατρέψει την τάση στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης και συμπληρώνει: «Κατά συνέπεια, εκτιμούμε ότι υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι στην μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή προοπτική της Γαλλίας». Έτσι, η Fitch διατηρεί μεν την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας στο «ΑΑ+» αλλά αναθεωρεί το outlook σε «αρνητικό» από «σταθερό».

Η αντίδραση από την πλευρά της Γαλλίας ήταν άμεση με τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν να δηλώνει ότι η κυβέρνηση μένει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση των ανταγωνιστικότητά της και πως προχωρά σε μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, παρότι πλήττεται από το «δύσκολο» ευρωπαϊκό περιβάλλον και την ανάπτυξη που αποδεικνύεται χαμηλότερη των προσδοκιών. «Το γαλλικό χρέος είναι από τα ασφαλέστερα και τα πιο ρευστοποιήσιμα στον κόσμο» δήλωσέ και συμπλήρωσε: «Οι επενδυτές ενθαρρύνονται από την συνεκτική οικονομική στρατηγική που θέλει να επιδιώξει με αποφασιστικότητα η κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v