Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Με μέτριο ρυθμό η ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο

Οι περισσότερες περιφέρειες κατέγραψαν άνοδο της καταναλωτικής δαπάνης, επισημαίνεται στην Beige Book. "Μέτρια" αύξηση μισθών. Δεν καταγράφονται ανησυχίες για δολάριο.

Fed: Με μέτριο ρυθμό η ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με «ήπιο ως μέτριο» ρυθμό τον τελευταίο μήνα, αναφέρεται στην έκθεση Beige Book της Fed που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Στην έκθεση η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σημειώνει πως ο ρυθμός ανάπτυξης κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα.

«Οι περισσότερες περιφέρειες κατέγραψαν άνοδο της καταναλωτικής δαπάνης, η οποία κυμαινόταν από μικρή ως μέτρια» επισημαίνεται στην έκθεση. Μοναδική εξαίρεση είναι ο τομέας των λιανικών πωλήσεων, όπου τα καταστήματα στην Νέα Υόρκη κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις.

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει ότι ένας αριθμός περιφερειών εμφάνισε «μέτρια» αύξηση μισθών, ενώ σε αρκετές υπήρξαν αυξήσεις στους μισθούς στις κατασκευές και στην μεταποίηση.

Εν τω μεταξύ, οι επιχειρήσεις δεν μετέφεραν ανησυχία για την άνοδο του δολαρίου. Το ισχυρότερο δολάριο αναφέρεται μόνο μια φορά στην έκθεση από παράγοντες της πετρελαϊκής βιομηχανίας, οι οποία εξέφρασαν ανησυχίες ότι η άνοδος του δολαρίου πλήττει τις εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v