Μέρκελ: Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη την κρίση

Η Άγκελα Μέρκελ καλεί την Ευρώπη να παραμένει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οι δηλώσεις της στο γερμανικό κοινοβούλιο και το μήνυμα προς το Παρίσι.

Μέρκελ: Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη την κρίση

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει στη γραμμή της λιτότητας, παρά τις έντονες πιέσεις από Γαλλία και Ιταλία και την έντονη αναστάτωση που έχει προκληθεί στις αγορές. Παρά τις παραινέσεις από το ΔΝΤ, αλλά και πρόσφατα από τις ΗΠΑ, η Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, δήλωσε πως η κρίση χρέους δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί και οι αιτίες της δεν έχουν ακόμη εξαλειφτεί.

«Οι πρώτες επιτυχίες δείχνουν ότι επιλέξαμε εξ αρχής το σωστό δρόμο» δήλωσε υποδεικνύοντας τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της δημοσιονομικής εικόνας σε αρκετές χώρες, αλλά και την «επιτυχή» έξοδο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας από το μηχανισμό στήριξης.

«Αλλά – και θα το λέω αυτό ξανά και ξανά – απέχουμε ακόμη πολύ από τον στόχο μας. Η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί μόνιμα και βιώσιμα επειδή οι αιτίες της, αναφορικά με τη δομή της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ένωσης και την κατάσταση ορισμένων κρατών – μελών δεν έχουν εξαλειφθεί» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να προχωρήσουμε αποφασιστικά τις προσπάθειές μας για βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρή δημοσιονομική θέση και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε ένα μήνυμα με προφανή αποδέκτη τη Γαλλία που ζητά τρίτη αναβολή για το στόχο μείωσης του ελλείμματος, δήλωσε: «Όλα - και το τονίζω αυτό – όλα τα κράτη μέλη πρέπει να σεβαστούν τους ενισχυμένους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v