Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jakobsen: Βλέπει νέα βουτιά στις μετοχές στα μέσα Νοεμβρίου

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank βλέπει πτώση του S&P 500 κοντά στις 1.810 μονάδες και του γερμανικού Dax στις 8.000 με 7.800 μονάδες.

Jakobsen: Βλέπει νέα βουτιά στις μετοχές στα μέσα Νοεμβρίου

Οι αγορές θα έρθουν σύντομα αντιμέτωπες με μια νέα βουτιά, πιθανότατα μέσα σε λίγες εβδομάδες, προβλέπει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Saxo Bank, Steen Jakobsen.

Ο κ. Jakobsen εκτιμά πως με το χρέος και το χαμηλό πληθωρισμό να συνεχίζουν να δημιουργούν νευρικότητα, οι αγορές θα υποχωρήσουν σε νέα χαμηλά στα μέσα Νοεμβρίου. Ειδικότερα, ο οικονομολόγος της Saxo Bank βλέπει πτώση του S&P 500 κοντά στις 1.810 μονάδες και του γερμανικού Dax στις 8.000 με 7.800 μονάδες.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η πολιτική των κεντρικών τραπεζών δημιουργεί ένα «φανταστικό κόσμο» για τους επενδυτές και τονίζει πως η πρόσφατη βουτιά στις αγορές αντανακλά καλύτερη την πραγματικότητα.

Όσον αφορά την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν οι επενδυτές, ο κ. Jakobsen προτείνει θέση long στο σταθερό εισόδημα, καθώς τα ομόλογα αναμένεται να επωφεληθούν από πτώση στις μετοχές και ο οικονομικός κύκλος δεν είναι έτοιμος να προσαρμοστεί στην άνοδο του επιτοκίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v