Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Δημοπρατεί έντοκα με αρνητικό επιτόκιο

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας κινείται αποφασιστικά δημοπρατώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τρίμηνα έντοκα γραμμάτια με αρνητική απόδοση.

Ιαπωνία: Δημοπρατεί έντοκα με αρνητικό επιτόκιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Τράπεζα της Ιαπωνίας προχωρά σε δημοπρασία βραχυπρόθεσμων τίτλων με αρνητική απόδοση. Η είδηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για τη χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοπράτησε τρίμηνα έντοκα γραμμάτια με απόδοση -0,0037% σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το Bloomberg. Στην τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία, η απόδοση των ιαπωνικών τρίμηνων εντόκων διαμορφώθηκε στο 0,0014%.

Τον προηγούμενο μήνα υπήρξαν αναφορές ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας αγόρασε από την αγορά ετήσια κρατικά ομόλογα με αρνητική απόδοση, επίσης για πρώτη φορά. Οι αναλυτές ερμήνευσαν αυτή την κίνηση ως ένδειξη της αποφασιστικότητας της κεντρικής τράπεζας να αυξήσει τη ρευστότητα στην αγορά, προκειμένου να πετύχει τον στόχο ενίσχυσης του πληθωρισμού στο 2%. Προσφάτως, η κεντρική τράπεζα αγόρασε τρίμηνα και εξάμηνα έντοκα γραμμάτια με αρνητική απόδοση, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένη να ζημιωθεί

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v